Pardus 2007.2: Caracal Caracal

0
zekzekus
Pardus'un son kararlı sürümü olan 2007.2, Caracal Caracal adıyla bugün saat 11:00 itibariyle sunuculardaki yerini alacak.
Bu sürümle birlikte gelen yenilikleri içeren detaylı haberi şu adresten inceleyebilir, Caracal Caracal (nam-ı diğer Karakulak) nedir görmek isterseniz şu adresten bilgi alabilirsiniz.

Görüşler

0
ozancaglayan
Hepimize hayırlı uğurlu olsun :)
0
anhanguera
ne guzel haberler bunlar.
0
anhanguera
ne guzel haberler bunlar.
0
miyaw33
Niye caracal caracal? karakulak bile olsa bence daha iyi olurdu,bunun milliyetçilikle alakası yok sadece tubitak'ın yaptıgı işletim sistemine türkçe isim verilmesi mantıklı olurdu
0
zekzekus
bu konunun cevabı Pardus 2007.1 Felis Chaus duyurulduğunda verilmişti proje yöneticisi tarafından. Gerekçelerine katılırsınız ya da katılmazsınız ama "Niye Caracal Caracal?" sorusunun cevabını burada madde madde bulabilirsiniz.
0
pvc
Felis Chaus'da en az Caracal Caracal kadar saçma bence.
0
pvc
Geçenlerde eposta adresime bir email gönderilmiş, vatandaşın teki diyor ki:

"Tüm forumlarda sizin bir Linux üzerine XGL kurmaktan bahsettiğiniz görülüyor. (Çok yaşa google) Ben pardus kullanıyorum fakat XGL mevzusunu başaramadım. Rica etsem Pardus ile XGL Beryl olayına nasıl girilir yardımcı olur musunuz?"

Ben de diyorum ki:

"Evet doğrudur fakat ben Xubuntu kullanıyorum. Pardus üzerine fazlaca bilgi sahibi değilim. Bunu Pardus ile ilgili e-posta listelerinde başkalarına sorsanız iyi olmaz mı? Fakat eğer Ubuntu kullanmak isterseniz yardım etmeye çalışırım"

Şimdi buradan çıkan sonuç nedir? Bu kişi google üzerinde sağlam bir arama yapıyor fakat herne hikmetse Pardus ve XGL mevzusu üzerine aydınlatıcı bir döküman bulamıyor. Bulamadıgı için ise tamamen ayrı bir dağıtımın kullanıcısı olan bendenize müracat ediyor. XGL ve 3D masaüstü kurma olayında daha öncesinden başarılı olmuş birinden yardım istemek durumunda kalıyor.

Demek ki buradan çıkan sonuç Pardus dökümantasyonun yetersiz olduğudur.

Bana kalırsa siz Ubuntu'nun Feisty Fawn, Edgy Eft gibi süslü isimlerine özenmekten vazgeçin. Bunun yerine dökümantasyon ve paket depolarını arttırın.

Daha 3 ay öncesine kadar Gnome paketleri yoktu Pardus için. Hem vatandaşın cebindeki 3 kuruşun 1.5 kuruşunu vergi olarak al, bir şey yaptıgını iddia et, sonra da kalk Gnome'u derleyip Paket haline getirme.

Tüm bunlardan sonra bir de çık başkasının kullandıgı çift kelime ile karakterize version takısını taklit et.

Özür dilerim belki kızacaksınız belki işinize gelmeyecek ama gerçekler malesef ki bu. Bu saçmalıklar ve yeni versionlar ile uğraşacağınıza paket deponuzu genişletseniz sizin için çok daha iyi olur kanısındayım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus Semineri 28 Ocak'da TOBB'da

javacikiz

Pardus'un topluluk sitesi olan Özgürlükİçin.com Pardus Semineri vermek için TOBB ETÜ'ye geliyor. 28 Ocak Çarşamba günü saat 15:30'da başlayacak seminerde Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu Pardus hakkında sunumlar yapacaklar. Geçen hafta gerçekleşen birinci Pardus seminerinde Pardus göç ortaklarından Portakal Teknoloji Yazılım Şirketi kurucusu ve genel müdürü Bora Güngören Özgür yazılım ve Pardus'un gelişimi hakkında yaptığı güzel sunumla dinleyicilerini aydınlatmıştı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ana bina Mavi Amfisinde yapılacak ikinci Pardus seminerini de yine üniversitenin Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu organize ediyor.
TOBB ETÜ adres: Söğütözü Cad.No:43, Söğütözü, Ankara, 06560 Türkiye

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı) çıktı

anonim

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı)

Pardus 2007 sürümü için artık son günler... Geliştirici ve kullanıcıların denemesi için sürüm adayları Pardus 2007 RC ve Pardus 2007 Çalışan CD RC dosya sunucularında yerini aldı.

Pardus 2007 için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007-RC/ ve Çalışan CD için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007-RC/ adreslerini kullanabilirsiniz.

İlk Pardus incelemeleri

mdakin

Pardus 1.0'ın çıkmasının ardından ilk inceleme ve görüş yazıları da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bazıları:

Pardus GNU/Linux Dağıtımını Çinliler Kullanacak Mı?

hayalci

Bu habere göre Pardus Çinli yetkililerin dikkatini çekmiş ve Türkiye tarafından Pardus'a Çince desteği ekleme teklifi yapılmış. Çin hükümetinin onayı sonrasında Pardus Çin'de kullanılmaya başlanabilecek.

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...