1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

0
vampire
Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.
Konferans çok yakında kullanıma açılacak olan ve IEEE ODTÜ, LKD, TBD, INETD desteğiyle Türkiye'de serbest yazılımın ana noktası olmayı hedefleyen serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunu desteğini alan etkinlik, kullanıcıların yanında, serbest yazılımın gücünü yakından deneyerek görme imkanı olan kurum ve firmaları da hedef alıyor.

Mart ayında yapılan Serbest Yazılım Programlama Yarışması'nın ardından serbestyazilim.org.tr nin ikinci büyük etkinliği olan bu konferans hakkındaki tüm bilgilere http://www.serbestyazilim.org.tr/konferans adresinden ulaşabilirsiniz. Konferansa her türlü desteğinizi ve katılımınızı bekliyoruz.

Unutmayın ki o serbest yazılım, kimsenin değil! Herkesin! Son kullanıcılar, üreticiler, kamu kurumları, firmalar: 7-8 Aralık'ı lütfen ajandalarınıza not ediniz.

İlgili Yazılar

`Bilgisayar Bilimleri´ eğitim gönüllüleri aranıyor

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından, lise öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik programlama eğitimi ve yarışması düzenlenecektir.

Böyle bir girişimde gönüllü olarak yer almak ister misiniz?

Symantec Microsoft ile Davalık Oldu!

parsifal

Geçtiğimiz yıl Veritas'ı da bünyesine katan Symantec, Microsoft'u Vista, 2003 Server ve diğer ürünlerinde Veritas kodlarını kullandığı için mahkemeye verdi.

Haber hakkında daha fazla bilgi için:
turk.internet.com
www.ntvmsnbc.com
internetnews.com

Rackspace Anketi: ``Windows & Linux´´

anonim

Rackspace tarafından yapılan araştırma, her iki kampın işletim sistemi tercihi yaparken dikkate aldıkları kriterleri anlamayı hedefliyor.

Yapılan analizlerde dikkati çeken en çarpıcı sonuç kullanıcıların işletim sistemi değil, uygulama satın aldıkları yönünde. Güvenlik ve maliyet önemli kriterler değil.

Haber Maratonu!

conan

Sadece haber başlıkları... (Dedim ya maraton bu!)

- External ses kartı da olur mu demeyin. Creative sağolsun artık var! (USB) [ Tamamı ]
- Lin@x: Yeni Linux tabanlı PDA'nız! [ Tamamı ]
- Yeni ICQ protokolü ile çalışmayan client'ınız sinirinizi mi bozuyor? O zaman kendi icq'nuzu kendiniz yazın! (Ickle library'si ile) [ Tamamı ]

2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

Skeleton

PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.