Haber Maratonu!

0
conan
Sadece haber başlıkları... (Dedim ya maraton bu!)

- External ses kartı da olur mu demeyin. Creative sağolsun artık var! (USB) [ Tamamı ]
- Lin@x: Yeni Linux tabanlı PDA'nız! [ Tamamı ]
- Yeni ICQ protokolü ile çalışmayan client'ınız sinirinizi mi bozuyor? O zaman kendi icq'nuzu kendiniz yazın! (Ickle library'si ile) [ Tamamı ]
.... Koş koş durma ....
- Ucuz CPU mu arıyoruz? Celeron 1300, Duron 1200'e karşı. [ Tamamı ]
- Microsoft`suz dükkan nasıl açılır :) [ Tamamı ]
- RedHat ve Compaq anlaştı: Çok yakında RedHat 7.2 Compaq'ın Alpha i^şlemcilerinde. [ Tamamı ]
- Opera 5.0 Mac'de (Mac OS X'ciler biraz daha bekleyecekler) [ Tamamı ]
- Virus Virus Virus!!! Müjde Flash virüsü! (Tamam proof of concept ama olsun!) :) [ Tamamı ]
... Durma koş nefes nefese....
- 2.2 Ghz... Intel... Pentium 4... Ucuyoruz!!! [ Tamamı ]
- Palm Mac OS X için yeni yazılımını çıkarttı (v 4.0 Beta Desktop) [ Tamamı ]
- 2600 toplantılarının sonuncusu (Her ayın ilk Cuması) [ Tamamı ]
- Playstation 2 satışları Aralık'ta ikiye katlanmış! (Jingle bells...) [ Tamamı ]

Azcık da good readings:
- C'de Pointerları öğrenemiyorum diye ağlamayın. Oku
- Yeni bir dil oğrensem de ne oğrensem. CAML ogrensen?
- Komik! Star Wars or Unix Wars?

DURRRRRRRRRRRR..... Su ver şurdan...

Görüşler

0
Max
eeee suyu icmedin mi daha hadi bekliyoruz haziriz :))
0
conan
OK done!
0
anonim
lütfen kullandığımız dile dikkat edelim.şaka da olsa hoş olmuyor.

dil konusunda hasas bir dost
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilinen En Büyük Asal Sayı

mascix

newscientist.com'un haberine göre; 26 yaşında, Amerika'da okuyan bir öğrenci, en büyük asal sayıyı bularak, matematik literatürüne geçti. Yeni sayımız 6,320,430 basamaklı bir sayı.
Editör'ün Notu: Teknik sorunlardan dolayı haberi mascix adına yollayan YuXeL'e teşekkürler.

Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

kuzen

DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Micheal Moore: Filmlerimi Bedavaya Çekip İzleyin Sorun Değil

FZ

Meşhur yönetmen Micheal Moore son filmi 9/11 ile ilgili olarak konuştu ve filminin Internet´ten bedavaya çekilip izlenmesini doğal karşıladğını belirtti.

Moore´a göre insanların filmini Internet´ten indirip izlemelerinde ve arkadaşları ile paylaşmalarında herhangi bir sorun yok, filmini ne kadar çok insan izlerse o kadar iyi ve telif hakları yasasının büyük bir kısmı da saçma sapan. Moore, tek bir yerde itirazı olacağını söylüyor: Benim filmim üzerinden bu yöntemle kâr edemezsiniz, eğer edecekseniz bunu ayrıca konuşmamız gerekir, bunun dışında sorun yok.

Yönetmenle birlikte çalışmış olan Lions Gate şirketi de buna karşı itiraz etmiyor durumda. Moore´a göre bilgi, sanat ve fikir paylaşımı serbest olmalı ve özgürce gerçekleştirilmeli. Bir başka sıradışı ve önemli yönetmen olan Tarantino´nun da Moore´un bu tavrını bazı bakımlardan desteklediği biliniyor.

Editörün Notu: Söz sinemadan açılmışken üstad Marlon Brando´yu yani sinemanın "Baba"sını da kısa süre önce kaybettik. Anısı sinemaseverlerin kalbinde daima yaşayacaktır.

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.