10 Yaşındaki Kız Microsoft Certified Oldu ve C# Kodlamaya Başladı

0
FZ
Bill Gates ile kişisel olarak görüşen 10 yaşındaki Pakistanlı Arfa Karim Randhawa, Microsoft'un kurucusuna neden kendisi yaşındakilerin işe alınmadığını sordu.

Arfa, dünyadaki en genç Microsoft Certified bilgisayarcı durumunda ve sertifikasını 9 yaşında iken almış.
Afra'nın programlama deneyimi basit Windows uygulamaları ile sınırlı şimdilik. Basit bir hesap makinası ve sıralama programını C# ile yazmış ve hedefleri arasında "Microsoft Certified Solution Developer" olmak var. Afra, Harvard ya da MIT'de okumak istediğini ardından da Microsoft'ta geliştirici olarak çalışmayı düşündüğünü istediğini, eğer bu olmazsa uydu mühendisliği yapabileceğini belirtiyor.

Kaynak: http://seattlepi.nwsource.com

Görüşler

0
FZ
Hazır gençken, hemen bir e-posta yollayıp, korkutmadan Scheme, Lisp filan demek birkaç cicili bicili screenshot göstermek lazım ve tabii GNU/Linux, KDE, GNOME, programlama araçları, virüssüz ortamlar, vs. söylemek lazım belki kurtarabiliriz, belki hala ümit vardır ;-) Ne de olsa MIT'e gitmesine daha yaklaşık bir 7-8 sene var.
0
Challenger
Berkeley' e gitmesini de salık verebiliriz tabi ;-)
0
FZ
Berkeley'den çıkan iki meşhur şey: LSD ve BSD
0
Challenger
Her ikisini de kullanmak zorunda değil ama :) Birini kullanması yeterli.
0
Soulblighter
Bir harika genç beyni daha kaybettik. Yazık olmuş kızceğize... :)

Bence ona şöyle bir Linux çekirdeği derletmek lazım. Kendine gelir o zaman. :)
0
zentoo
Hmmm.. Sakıncalı eğitimi. Temiz vizyon değil çocuğun geleceği. Yok izin konseyden.

Master Yoda

:P
0
conan
Caniim, egitim carpikliginin ve de somuru duzeninin bir kurbani daha. Kapitalizm nelere kadir...
0
yilmaz
artık c# biliyormusun diye soran olursa.
o çoluk çocuk işi diyip kestirip atıcam.
0
ttk
Şu sitedeki "SON YORUMLAR"ı, "ALEV ALEV" in üstüne alamaz mıyız ??

Millet birbirine giriyor gibi gelmeye başladı bana da, bir arkadaş daha yazmıştı bunu yanlış hatırlamıyorsam.

Bu arada, bir programlama dili öğrendikten sonra bir diğerine geçmek oldukça kolay olabiliyor. Öğrensin çoçukcağız, C# da kötü bir dil değil. Şartlanmadıktan sonra kafası öğrenirse öğrensin.
0
memiscet
Bu C#'in nekadar kolay bir dil oldugunu gosteriyor aslinda :D.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eskişehir'de Yazılım Üssü İçin İlk Adım

FZ

1971 yılından bu yana Türkiye’nin bilişim uygulamalarını daha çağdaş bir düzeye taşıyarak toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) Eskişehir Şubesi, kenti Türkiye’nin ve Avrupa’nın bilişim merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda Eskişehir Valiliği ve KOSGEB ile işbirliği yaptı. Bu işbirliğinin sonucunda, 15 Şubat günü taraflar arasında Eskişehir Yazılım Üssü’nün kurulması için bir ön protokol imzalandı.

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Uğur Akkuş, KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ve Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı tarafından imzalanan ön protokole göre, Eskişehir’de sadece yazılım Ar-Ge ve ihracatına yönelik faaliyet göstermek isteyen KOBİ’ler, genç girişimciler ve çok uluslu büyük firmalar için bir yazılım üssü kurulacak. Ancak çok uluslu firmaların üsten yararlanabilmeleri için, Eskişehir’e doğrudan yatırım yaparak, ürünün Türkiye’de üretildiğini ve geliştirildiğini belirtmeleri, geliştirilen ürünün ihracatını Türkiye üzerinden yapmaları, personelin en az %30’unu Eskişehir’den istihdam etmeleri, yeterli yetişmiş insan kaynağı bulunmaması halinde eğitim vermeleri gerekecek. Bu sayede, çok uluslu yabancı firmalar aracılığıyla da Türkiye’nin tanıtımına, ekonomik kalkınmasına ve bilgi toplumuna dönüşmesine katkı sağlanmış olacak.

Kaynak: http://www.eskisehir.tbd.org.tr

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

Microsoft`un ikiye bölünmesi kararına iptal

mostra

Ve ulu Birlesik Devletler adaleti Hürriyet`te yazan habere göre kararından vaz geçti. Aslında bölünse daha iyi olmaz mıydı? Kesinlikle tartışılır bir durum. Birbirleri ile danışıklı dövüşte mi olurlardı yoksa gerçekten mükemmel bir rekabet ortamı mı ortaya çıkardı ? Keşke yaşasaydık da görseydik.. Neyse siz okuyun karar verin, atın tutun yakalayın, iş görün ;-)(unutmadan bu microsaft'a karşı olmak bir virus gibi yayılıyor mu ne {;-p)

Nokia N-gage'i Yeniden Yarattı!

anonim

2003 yılında piyasaya çıkan ve dünya çapında 2 milyon adet satan Nokia N-GAGE pek çok kişi tarafından başarısızlık olarak görülmüştü.Nokia bu ilk N-GAGE macerasından sonra tek bir konsol üretmek yerine N-GAGE'i bir platforma dönüştürmeyi planladı ve bunu resmi olarak duyurdu. N-GAGE platformu üyesi telefonlar N81, N95, N93 ve N73 olarak duyuruldu. Yeni nesil oyunların arasında ise Fifa 08, Asphalt Urban GT 3, The Sims 2 Pets vb. de var. Tek bir N-GAGE cihazı olmayacağını belirten Nokia, yeni telefonlarından N81'e iki adet oyun tuşu ekleyerek bir oyun telefonuna dönüştürdü. Kasım ayında hizmete girecek bu platform büyük ihtimalle n-gage sevenlerinin tercihi olacak.

Türkçe Robot Topluluğu

anonim

Robot meraklılarına ve "Her Eve Robot Gireceğine" inanan herkes için Türkçe içerikli yeni bir robot topluluğu. İsterseniz evinizdeki elektrik süpürgesini programlayın isterseniz bu işe sardırıp millete endüstriyel robot geliştirin. Yeni bir topluluk ama gönüllüleri ile ilerleyip ülkemizinde robot işlerinde ilerlemesine katkıda bulunur umarım. http://roboticsnedir.com/ ilgi ve bilgilerinize.