%100 Özgür Yayıncılık Mümkün

0
butch
newsforge.com'da yayınlanan bu makale, web sitesinden, dizgisine her alanda sadece Özgür Yazılım araçları kullanan bir yayınevinin hikayesini anlatıyor.

Makale, ülkemizde özellikle E-dergi yayını yapanlar tarafından oldukça benimsenen Scribus'un geldiği yerin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: /.
gnu

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Bildirgesi

loker

Açık kaynak kod bildirgesi imzalanmayı bekliyor. Karar mekanizmalarında özgür yazılımlarla ilgili kamuoyu baskısı oluşturabilmek açısından önemi büyük olan bildirge, üniversiteler, şirketler, gerçek kişiler tarafından imzalanmaya başladı...

Gerçek Dünya`dan Nağmeler ;=)

SHiBuMi

Bu Microsoft & Linux konusunda yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum , birebir yaşanan bir olay :)
Halka açık şirketlerimizin birinden , gayet şık takim elbiseli iki kişi, calıştığım şirkete yeni web tabanlı ürünlerini tanıtmak üzere geldiler.

GNU Türkçe Çeviri Projesi

exalted

Başta www.gnu.org olmak üzere ilişkili sayfaların türkçeye çevirisi için Savannah'da G-NUT Projesi'ni (GNU Türkçe) başlattım. Zamanınızın tamamını ol(a)masa da bir kısmını bu projeye ayırırsanız hareketin başladığı kaynağın büyük bölümünü türkçeye çevirmiş olabiliriz. Şu anda kendim anasayfayı çevirdim, önümüzdeki günlerde yayımlanacaktır. Sıradaki adımlarda Özgür Yazılım Tanımı ile Linux ve GNU Projesi var.

Peru`lu bir milletvekilinden tüm dünyaya Serbest Yazılım Dersi

FZ

Peru'lu milletkvekili Dr. Edgar David Villanueva, kendisi ile yapılan bir röportajda 1609 no.lu yasa tasarısından ve bunun etkilerinden bahsediyor. Söz konusu yasa tasarısı Peru'daki tüm hükümet bilgi işlem sistemlerinde (üniversiteler de dahil) açık kodlu ve serbestçe dağıtılabilen yazılım sistemleri kullanılmasını öngörüyor (yani bunu zorunlu kılıyor tabii yapılacak işle ilgili yeterince durmuş oturmuş bir açık kodlu serbest yazılım bulunmadığı durumlar hariç).

Yeni bir Proje: FlashB2B

huseyin

http://www.turquaz.com/flashb2b/

FlashB2B dokümanlar ve/veya protokoller arasında geçişi sağlayarak iki farklı sistemin veya işletmenin birbirleriyle iletişim kumasını sağlar.

Aslen Sabancı Üniversitesi 'nde okuyan öğrencilerin bitirme projesi olarak hazırladığı program, IBM Linux yarışması için baştan yazıldı. Yukarıda linki verilen adresten indirebilirsiniz.