12 Mayıs, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Linux Seminerleri

0
hcg
12 Mayıs Salı günü LKD Seminerleri Karaman'da.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi Yunus Emre salonu.

1. oturum 10.30 - 12.00
2. oturum 13.30 - 15.00

Konu : Linux Nedir?, Linux Masaüstü, Linux Kurulumu (Pardus), Çalışan CD'den çalışırken, USB'ye Çalışan Pardus kurulumu

Konuşmacı Mahmut Sedat Eroğul.

Görüşler

0
neden
Linux nedir bilmeyen kaldı mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

7 Kasım 2008 Dünya Plone Günü

coskung

Plone özgür yazılımının yaygınlaştırılması için 7 Kasım “Dünya Plone Günü” ilan edildi ve o günde dünyanın dört bir yanında Plone’u tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu etkinliklerin Türkiye ayağında Linux Kullanıcıları Derneği, Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Internet Teknolojileri Derneği’nin katkılarıyla herkesin katılımına açık bir seminer düzenliyor.

7. Geleneksel Programlama Yarışması - ODTÜ

FZ

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu diyor ki: Ülkemizde programlamacılığın gelişmesine, GNU/Linux'un yaygınlaşmasına ve bilgisayar bilimcilerini bir araya getirmeye katkıda bulunmak, eğlenirken öğrenmek ve kazandırmak için yarışmamız üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştiriyor.

Bu sene yedincisini gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza katılım hiç zor değil. Tek yapmanız gereken ön eleme sorularını çözerek 15 Nisan 2004 günü saat 23:59'e kadar bize göndermek. Sorular üzerinde istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Çözüm yolunu bulduktan sonra yazacağınız C veya C++ dillerindeki programınızı sınayarak bize gönderebilirsiniz. Üstelik başvuruda bulunmak için tüm sorulara çözüm bulmak zorunda değilsiniz.

Yeni İNETD Seminerleri, İlk seminer PHP'ye Giriş

adervis

İNETD Teknoloji Seminerleri devam ediyor. Bir grup seminer mutfaktan yeni çıktı.
Grubun ilk semineri PHP'ye Giriş, Umut IŞIK tarafından verilecek.
Etkinlik yine herkese açık ve ücretsiz.

Linux Semineri : Etkin Bir Saldırı Tespit Sistemi Yapımı ve Snort 2.0

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Seminerde, ağ tabanlı bir saldırı tespit sistemi (IDS) yaratırken göz önüne alınması gereken noktalar, yüksek performans için kullanılması gereken yöntem ve algoritmalar, kural tanımlarındaki incelikler, Snort 2.0'daki yeni özellikler değerlendirilerek anlatılacak. Seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Mart ayında Sakarya ve Balıkesir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Mart ayında iki farklı şehirde seminerler düzenliyor. Sakarya'da 3-4-5 Mart tarihlerinde Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı üç günlük etkinlikte çeşitli linux dağıtımlarının kurulumundan, kylix programlama'ya kadar birçok konu anlatılacak. 18-19 Mart tarihlerinde ise bu kez Balıkesir'de seminerler yapılacak. Balıkesir Üniversitesi'nin penguenleri misafir ettiği etkinlikte Masaüstü uygulamaları ve oyunlardan internet sunucularına kadar çeşitli konularda seminerler verilecek. Ayrıntılı bilgi için seminer.linux.org.tr.