Mart ayında Sakarya ve Balıkesir´de Linux Seminerleri

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Mart ayında iki farklı şehirde seminerler düzenliyor. Sakarya'da 3-4-5 Mart tarihlerinde Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı üç günlük etkinlikte çeşitli linux dağıtımlarının kurulumundan, kylix programlama'ya kadar birçok konu anlatılacak. 18-19 Mart tarihlerinde ise bu kez Balıkesir'de seminerler yapılacak. Balıkesir Üniversitesi'nin penguenleri misafir ettiği etkinlikte Masaüstü uygulamaları ve oyunlardan internet sunucularına kadar çeşitli konularda seminerler verilecek. Ayrıntılı bilgi için seminer.linux.org.tr.

İlgili Yazılar

Neden Kuantum Kriptografi?

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.

IBM LSYM Seminerleri Başladı

FZ

IBM Türk bünyesindeki Linux ve Serbest Yazılım Merkezi tarafından düzenlenen seminerlerin takvimi belli oldu.

http://www-5.ibm.com/tr/products/linux/lsym/seminer_takvimi.html adresini ziyaret ederek seminer programını inceleyebilir ve kayıt yaptırabilirsiniz.

Bu merkezle ilgili FM haberini burada okuyabilirsiniz.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri / 2004

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre'ın ev sahipliği yaptığı Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi 27-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Üç gün boyunca eğitim seminerleri, konferanslar ve Özgür Yazılım / Açık Kaynak hakkında tartışmaların yapılacağı etkinlikte GNU projesinin kurucusu Richard STALLMAN ve sürpriz kişiler konuklarımız arasında olacak. Özgür yazılıma gönül vermiş herkesi bekliyoruz.

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30

Bu Gece: C-64, Assembly, Grafik Animasyon ve Deneysel Müzik

FZ

Değerli arkadaslar,

Bu gece, Gökhan Deneç (sanal alemde Kokan Delleç) ve ben grubumuz daire 2: general gramofon (daire 2 / d2gg / d2) ile Dogzstar'da deneysel müzik tarzında bir performans icra edecegiz.

Performansımız sürer iken Wisdom/Crescent da yukarıdan Commodore 64'ü ile assembler lisanı ile kodladığı çeşitli grafik animasyonları yansıtacaktır. Bunun yanısıra bir bölümde GNU/Linux üzerinde çalışan Sweep ses editörü ve canlı performans sistemi kullanılacaktır.