20 yıl önceki yaz neler oldu ?

0
anonim
20 yıl önceki yaz IBM ilk PC`sini tum dünyaya duyurdu, 20 yıl önceki sistemlerle şu ankiler arasında sanki 100 yıl fark var gibi geliyor insana, teknoloji bu hızda giderse IBM PC`nin 40` ncı yılındaki sistemlere bakarak bu gunleri hatırlıycaz ve belki de az once dediğim 100 yıllık fark bize bu sefer 1000 yıl gibi gelecek. P4`leri kullanmaya başladığımız bu günlerde düşünüyorum da 10 yıl sonra ne olacak Pention 45`ler mi? :))

www.pc.ibm.com/ww/pcanniversary/
ibm

Görüşler

0
gencbeyin
Hakkaten yani, Turkiyeye ilk PeCe yi de biz getirmistik vallahi...
0
SHiBuMi
IBM bu işe başladığında gelecekteki on yıllar boyunca PC sayısının onbinler civarında olacağını ve kendisinin donanım konusunda tekel kalacağını öngörmüş. Sizi bilmem ama IBM belki de hakkında anlatılagelen hikayeler yüzünden bana hep treni kaçırmışları, aslan payını başkalarına kaptırmışları hatırlatıyor.

Bu arada bu ayki PCLife'ı almadıysanız alın ve bu işlerin tarihçesi hakkında güzel bir yazıya kavuşun. Mesela MS-DOS'un büyükbabasının QDOS olduğunu, bunun da Quick and Dirty yani Hızlı ve İğrenç İşletim Sistemi manasına geldiğini yeni öğrendim :) Yazıyı yazanın her ne kadar Linux ve UNIX hakkında en ufak bir bilgisi yoksa da en azından Windows ve türevleri ile ilgili bazı gerçekleri görebilmiş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WebSphere Application Server Community Edition

anonim

IBM WebSphere uygulama sunucusunun Apache Geronimo üzerine geliştirilmiş bir versiyonunu ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu. Konu ile ilgili tartışmalar buradan takip edilebilir.

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...

IBM Haber Linux Evinizde

butch

2006 yılı ilk sayısı geçtiğimiz hafta yayınlanan IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi Haber Linux bundan böyle üyelik bilgilerinde adreslerini belirten FM üyelerinin adreslerine ulaştırılacak. Türkiye'de yayınlanan en uzun soluklu Linux dergisi olan Haber Linux, 64 sayfalık zenginleşmiş içeriği ile sizleri bekliyor.

Bilgilerinizi güncelleyiniz, dergisiz kalmayınız.

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

IBM Yazılım Zirvesi ‘08: Değişim Açlığı

FZ

15 Ekim 2008, Çarşamba günü öğleden sonra IBM Yazılım Zirvesi ‘08 etkinliğinde olacağız.

Bu seneki etkinliğin teması: Değişim Açlığı

Çarşamba orada tanıdıklarla görüşmek ümidiyle