WebSphere Application Server Community Edition

0
anonim
IBM WebSphere uygulama sunucusunun Apache Geronimo üzerine geliştirilmiş bir versiyonunu ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu. Konu ile ilgili tartışmalar buradan takip edilebilir.
ibm

Görüşler

0
anonim
IBM gün geçtikçe açık kaynağa verdiği desteğe artırıyor. Artık pSeries, zOS serisi IBM makineler üzerinde Linux koşturabiliyoruz. IBM önce cloudscape'i açık kaynak camiasına devretti(apache derby olarak), zaten yıllardır linux arge'sine önemli yatırımlar yapıyor ve şimdi de Websphere'in (kaynağı açık değil ama en azından free) ücretsiz versiyonunu çıkarıyor.

Linux açısından bir önemli gelişme de, geçen günlerde ubuntu'nun IBM'in en önemli ürünlerden biri olan DB2 için desteklenen platformlar sertifikasını alması (bence ubuntunun bu başarısı debian için bir zafer olarak görülmeli *). Geçen günlerde okuduğum bir haberde DB2'nunda ücretsiz versiyonun çıkarılacağından bahsediliyordu, haber için buraya bakabilirsiniz. (ne kadar sansasyonal tartışılır tabii ki).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...

Türkiye´nin ilk Linux ve Serbest Yazılım Merkezi Açıldı

FZ

IBM Türkiye'nin davetlisi olarak FM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsilen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, Türkiye'nin ilk "Linux ve Serbest Yazılım Merkezi"nin açılışını dakika dakika yerinde izledik.

IBM'in basın duyurusuna göre "Türkiye'deki ilk ve tek Linux teknolojisi merkezi olan IBM Türk - Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, şirketler, her türlü kurum ve kuruluş, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız yazılım geliştiriciler, öğrenciler ve IBM çözüm Ortaklarının buluştuğu bir ortam olacak. Merkezde gerçekleşecek faaliyetlerden birkaçını sıralamak gerekirse: Linux eğitimleri verilecek, gerçekleştirilen tüm çalışmalar uluslararası standartlara göre belgelendirilecek, developerWorks gibi geliştiricilere yol gösteren, eğitim sağlayan belgeler bütünü Türkçeleştirilecek, Linux konusunda proje geliştirmek isteyenler için çeşitli taraflarla buluşma imkanı sağlanacak..."

Gelelim açılıştan notlara...

20 yıl önceki yaz neler oldu ?

anonim

20 yıl önceki yaz IBM ilk PC`sini tum dünyaya duyurdu, 20 yıl önceki sistemlerle şu ankiler arasında sanki 100 yıl fark var gibi geliyor insana, teknoloji bu hızda giderse IBM PC`nin 40` ncı yılındaki sistemlere bakarak bu gunleri hatırlıycaz ve belki de az once dediğim 100 yıllık fark bize bu sefer 1000 yıl gibi gelecek. P4`leri kullanmaya başladığımız bu günlerde düşünüyorum da 10 yıl sonra ne olacak Pention 45`ler mi? :))

www.pc.ibm.com/ww/pcanniversary/

Lotus Symphony 3 yayınlandı

anonim

Her sürümünde daha iddialı olan ücretsiz Lotus Symphony ofis yazılımı 3. sürümü ile karşımızda. Ayrıca bu sürümde Türkçe yazım kontrolü de eklentiler arasında yer almaktadır. Open Office 3 tabanlı olarak yazılan Lotus Symphony 3 eklentileri ve özellikleri ile IBM eski Lotus Office tecrübesini kullanıcılara sunuyor.

HaberLinux #11 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.