4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

0
loker
Linux Kullanıcıları Derneği'nin her yıl düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 19-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonları'nda gerçekleşiyor.
Linux ve Özgür Yazılım Şenliği; 16-19 Mayıs 2002'de Ankara Üniversitesi, 1-4 Mayıs 2003'te Yıldız Teknik Üniversitesi ve 13-16 Mayıs 2004'te Milli Kütüphane'de olduğu gibi bu yıl da Türkiye'deki tüm penguenlerin buluşma ve kaynaşmasını sağlayan en büyük etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, Linux dünyasındaki son gelişmeleri yansıtan, hiç Linux bilmeyen ya da az bilen kullanıcının, ev kullanıcısının, iş dünyasının ve Linux'a destek veren firmaların buluştuğu bir ortam olmayı hedefleyen bir çizgiye sahip.

Şenliğin açılışında, Linux Kullanıcıları Derneği Başkanı Sayın Doç. Dr. Mustafa Akgül konuşma yapacak.

Şenliğin sponsorları IBM Türk Ltd., Prosoft İletişim Sistemleri Ltd. Şti. ve 2U Bilişim Teknolojileri olurken; Intel ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi de etkinliği kurumsal olarak destekliyor. Kayıt masası sponsorluğu Parkyeri A.Ş., basın sponsorluğu PCWorld, RadyoODTÜ, KanalB, oyun turnuvasının ödülleri ve internet kafede kullanılan bilgisayarları Mavi Bilgisayar, kalem sponsorluğu PostgreSQL, içecek sponsorluğu Nescafe tarafından üstlenildi.

Şenlikte çeşitli konularda 3 paralel salonda yapılacak teknik seminerlerin yanısıra, "Yılın Penguenleri Ödülleri", ayaküstü sohbetler, farklı Linux dağıtımlarının kurulumları, oyun turnuvaları, "Getirin Bilgisayarınıza Linux Kuralım" kampanyası, internet kafede Linux'la tanışabilme, katılan firmalarin yetkilileriyle birebir görüşme fırsatları ve daha birçok etkinlik ziyaretçilere sunulacak.

Şenliğimize katılım ücretsiz ve herkese açıktır. Gelişmeleri takip etmek ve detaylı bilgi edinmek için şenlik web sitesini (http://senlik.linux.org.tr) inceleyebilirsiniz.

Yüzlerce gönüllü penguen sayesinde bu yıl dördüncüsünü gerçeklestireceğimiz Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ne katılımlarınızla bizlere manevi destek vermiş olacaksınız.

İlgili Yazılar

JSF Öğle Sonrası Sunumları - ODTÜ Teknokent

anonim

"JSF Öğle Sonrasi", Prime Teknoloji sponsorlugunda Odtu Teknokent'te duzenlenecek olan ve JSFOne sunumlarini iceren bir organizasyon.

Sunumlar:
* Introduction to JSF - Yigit Darcin
* Apache MyFaces Planet - Cagatay Civici
* JSF and Security - Cagatay Civici

Yer/Zaman
Odtu Teknokent Ikizler Toplanti Salonu
28 Agustos 2008 Persembe
14:00 - 18:00
"Katilim Ucretsizdir"

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

Linux Semineri : RPM Paket Yönetim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Birçok linux dağıtımında yazılım kurulup/kaldırılması ve yönetimi için kullanılan RPM paket yönetim sisteminin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

tongucyumruk

LKD'nin Bu yıl birincisini düzenlediği Linux ve özgür yazılım şenliği 16-05-2002 tarihinde Ankara Üniversitesi Eczacılık fakültesinde başlayacak... 4 Gün sürecek olan şenlikte 4 salonda seminerler, oyun turnuvası ve toplu kurulum gibi etkinlikler düzenlenecek. Özellikle Ankaralı penguenlerin kaçırmaması gerektiğini düşündüğüm şenlikte ayrıca Cuma ve Cumartesi günleri Linux belgeselininde gösterimi yapılacak. Şenlik programı ve daha ayrıntılı bilgilere Şenlik ana sayfasından ulaşılabilir.

Acaba katılacak olan fazlamesaiciler için özel bir işaretmi tasarlasak?

Linux Semineri - Linux, serbest yazılım ve Gelecek, Linux Kurulumu

NoLeafCLover

Gelecek A.Ş.'den Sn. Görkem Çetin Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 27 aralık cuma günü bir seminer verecek, iki bölümden oluşan seminerin ilk bölümü saat 13:30,da `Linux, serbest yazılım ve Gelecek` hakkında, ikinci bölüm ise aynı gün saat 15:30'da `Linux Kurulumu` hakkında olacak. İlgilenenlere duyurulur. (dogu akdeniz uni. nerdemi? kibrista)