5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

0
dfisek

"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Görüşler

0
robertosmix
Şenlik diyince herkes koşarak gidiyor da, hadi gelin iki satır kod/doküman vs. yazalım diyince herkes sürüler halinde ortalıktan kayboluyor.

Copy-paste, harala-gürele, reklam verme, prezentasyon,şenlik,gaz falan diyince üzerimize yok.

Hayır, ne yaptık ki neye eğleniyoruz diyecem, herkes taşlayacak yine.

Sanırım bu arada Pardus'un önlemez yükselişini de göz önünden kaçırmamak gerek. Pardus ile başlayan durdurulamaz (Sn. Tekman'ın dediği gibi) "yazılım ihracatı", önü alınamaz bir özgür yazılım atağı gerçekten göğsümüzü kabartıyor.

Saygılarımı sunuyorum burdan kendilerine.
0
batasoy
@robertosmix Kod ve doküman konusunda çok çok haklısınız. Biz pozitif adında bir e-dergi çıkarıyoruz, ortak çalışmak isterseniz dergi@pozitifpc.com adresine mail atabilirsiniz. Bahsettiğiniz ortadan kaybolan arkadaşlar sorunu yüzünden bizde elimizdeki birçok projeyi dondurmak durumunda kaldık
0
FZ
Benim en çok merak ettiğim etkinlik:

Evrim Ulu - Aycan İrican "Common-Lisp ile Yazılım Geliştirme": Bu seminerde Common Lisp (CL) programlama dilinin üstün özellikleri ve bu dilin programlama sorunlarına sunduğu çözümler anlatılacaktır. Seminerde, CL dili ile programlama yapabilmek için gerekli olan "Açık Kaynak Kodlu" araçların (Emacs, Slime, Sbcl, Darcs vb.) örneklenmesinin ardından, tarafımızdan geliştirilen projelerden (Portal-Base, Ajax-Lisp, Core-DB, GPRS-Server, Core-IRCBot, Hedee.com vb.) örnekler verilecektir. Seminer sonunda, dinleyiciler CL dili ile yazılım geliştirmek için gerekli olan ön-bilgiye sahip olacaklardır.


Maalesef etkinliğe katılamayacağım, bu yüzden de Common Lisp ile geliştirilen Portal-Base, Core-DB, GPRS-Server, Core-IRCBot, Hedee.com uygulamalarına dair detaylı bilgi veren adresler, belge, vs. var mı acaba?
0
coskung
1. gün değerlendirmelerini bekliyoruz. Biz de Bilgi tayfası olarak cumartesi günü katılıyoruz ortama inşallah.
0
tongucyumruk
Biraz reklam gibi olacak ama: http://tonguc.ath.cx/blog
0
coskung
Can Burak Çilingir ile birlikte yaptığımız Acarix sunumuna erişmek isteyenler buradan indirebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Web Teknolojileri 2010 Programı Yayınlandı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu'nun 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlediği Özgür Web Teknolojileri Günleri 2010'un etkinlik programı açıklandı.

Sponsorluğunu Uygun Teknoloji, Gittigidiyor.com ve OBSS'nin yaptığı etkinlikte 2 gün boyunca 3 paralel salonda 40'ın üzerinde konuşmacı seminerler, atölyeler ve kısa bildirilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.

Çeşitli programlama dillerinde web uygulamaları geliştirmekten yaygın içerik yönetim sistemlerine, kullanılabilirlikten kurumsal uygulama örneklerine dolu dolu bir içerik etkinlik katılımcılarını bekliyor.

Tüm etkinlik programı ve oturum özetleri için tıklayın.

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

Seminer: Ajax araçları

anonim

Konu: Ajax araçları
Yer: ODTU Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 1 Haziran Perşembe Saat 16:00 Sure 1.5-2 saat
Bu sunumda Ajax konusunda günümüzde kullanılan kütüphaneleri kısaca inceleyeceğiz:
ScriptAculoUs, Dojo toolkit, DWR, Prototype, Behaviour, Ajax Anywhere, OpenRico, Sajax, Json, Google Web toolkit, Microsoft Atlas, Araçlar (dom inspector,javascript debugger, unit tester vs)

IV. Bilim Günleri: Matematiğin Milenyum Problemleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından düzenlenen IV. Bilim Günleri etkinliği kapsamında 6 Nisan 2004, Salı günü Prof. Dr. Mete Soner konuşacak.

Dr. Soner'in konuşmasının başlığı: Matematiğin Milenyum Problemleri ve Akışkanlar Mekaniği.

Konuşma 15:00 - 17:00 saatleri arasında Öğrenci Faaliyetleri Binasında gerçekleşecek.

3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

mentat

24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.