Seminer: Ajax araçları

0
anonim
Konu: Ajax araçları
Yer: ODTU Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 1 Haziran Perşembe Saat 16:00 Sure 1.5-2 saat
Bu sunumda Ajax konusunda günümüzde kullanılan kütüphaneleri kısaca inceleyeceğiz:
ScriptAculoUs, Dojo toolkit, DWR, Prototype, Behaviour, Ajax Anywhere, OpenRico, Sajax, Json, Google Web toolkit, Microsoft Atlas, Araçlar (dom inspector,javascript debugger, unit tester vs)
Konuşmacı : Cenk Çivici (www.jroller.com/page/cenkcivici)
1997 yilinda Odtu Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yurtiçi ve dışında büyük çaplı projelerde yer aldı. Thoughtworks'de çevik yazılım süreçlerinin kullanıldığı projelerde danışmanlık görevlerinde bulundu. Ana ilgi alanlari çevik yazılım geliştirme pratikleri ve .NET/J2EE platformlarında kurumsal uygulama mimarileri olarak özetlenebilir.

Görüşler

0
deathline
Sajax iki kere mi tanıtılacak:)
0
cenkcivici
Sajax yanlislikla 2 kere yazilmis. Sarissian olacak :)
0
FZ
Martin Fowler gelsin o zaman giderim. :)
0
robertosmix
"çevik yazılım geliştirme" süpermiş hakkaten.
0
cenkcivici
Çevik Yazılım Süreçleri => Agile Processes www.agilealliance.com
0
robertosmix
Bilgilendirmeniz beni cok mutlu etti, saolun, varolun.
0
FZ
Bu muhabbet zincirini bir data-mining ve semantik web uygulamasına verdim, alet sonsuz döngüye girdi, hala anlamlandırmaya çalışıyor.
0
robertosmix
Bence bu, kiymetli terminoloji bilginizden cok, bahsettiginiz modeldeki uygulamanin ciddi bir bug tasidigini gosterir.
0
cenkcivici
Gereksiz yorumlara gereksiz cevaplar...
0
robertosmix
Nihayet `cevik`lik ile ilgili gereksiz lakirdi takindiginizi farkedebildiniz.
0
cenkcivici
Ne demis atalarimiz anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az :)
0
fazlamesai
Adamlar beleşe kızılay yararına sunumlar veriyor meyveli ağacı taşlamak yerine destek çıkmak lazımdır robert emmi :-))))
0
akif_sever
çok güzel bir olay ama gidemem.ben ajax öğrenmek istiyorum bunun hakkında bana yardımcı olacak site önerirseniz sevinirim
0
Ragnor
Php ile ajax programlama için hazırlanmış Xajax adında bir kütüphane bulunmakta, ve bu linkte o kütüphanenin kullanımını anlattığım bir yazı var. Gerçi o versiyonu üzerine çok yenilik eklendi ama yazı en azından giriş yapmana yarar.
0
akif_sever
çok sağol Ragnor .teşekürler
0
cenkcivici
http://del.icio.us/cenkcivici adresinde ajax la ilgili linklerimi bulabilirsiniz.
0
FZ
Martin Fowler gelsin, eski güzel Smalltalk günlerini ve son birkaç senedir neden Ruby'yi benimsediğini anlatsın.
0
cenkcivici
Merhaba, Maalesef is durumundan dolayi sunumu onumuzdeki haftalara ertelemek zorundayiz. Kusura bakmayin... Tesekkurler Cenk Çivici www.jroller.com/page/cenkcivici
0
FZ
Önümüzdeki hafta Martin Fowler da gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011: Videolar

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği tarafından 1-2 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'e ait video görüntüleri yayınlanmaya başladı.

video.cs.bilgi.edu.tr ve seminer.linux.org.tr adreslerinden takip edebilirsiniz.

7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

oguzy

Her yıl geleneksel hale gelen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu sene "şenlik" tadında İzmir'de gerçekleşecek. Tüm Linux severler ve ilgililer davetlidir.

Linux Eğitimlerine Erteleme

tongucyumruk

Bilgi Üniversitesi, IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen GNU/Linux eğitimlerinin bu hafta yapılacak olan 3. dersi yaşanan ulaşım güçlüklerinden dolayı ertelendi. Eğitimler gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Principles of Programming using Javascript, in this Web 2.0 era

fkoksal

Güncelleme: etknlik tarihi ve saati değişmiştir.

13 Haziran Cuma günü saat 14:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde "Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era" başlıklı bir seminer düzenlenecektir. Seminer Dolapdere kampüsünde gerçekleşecektir ve herkese açıktır. Konuşma ve konuşmacı ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.