AB´de Eğitime Türk İmzası

0
FZ
Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.
54 ay sürecek 15 milyon euro (23.8 trilyon TL) maliyetli projede Siemens Business Services Türkiye e-öğrenme merkezinin dışında birçok Avrupa üniversitesi de bulunuyor.

Alman iletişim devi Siemens Business Services'in tüm dünyadaki e-öğrenim merkezi olan Ankara ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Teknopark'taki merkezdeki 70 kişi bu projede görev alacak. Personelinin yaş ortalaması 28 olan Simens Business Services'da direktör Ahmet Eti en yaşlı kişi.

Siemens Business Services e-öğrenme merkezinin projedeki ortakları arasında University of London Institute of Education, University of Gratz (Avusturya), Trinity College (İrlanda), DFKI (Alman Yapay Zekâ Enstitüsü), Labaratory of Mixed Realities (sanal gerçeklik üzerine çalışan bir Alman eğitim kurumu) ve Yunanistan'dan Pire Üniversitesi de var.

Detaylı bilgi için: http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/10/haber_84614.php

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... merak ettim doğrusu, acaba bu proje hangi platformda, nasıl standartlar kullanılarak geliştirilecek? Avrupa'daki gitgide artan özgür yazılım eğilimini gözönüne alırsak bu platformun özgür yazılımlar üzerine kurulması muhtemel gözüküyor. Öte yandan arkada Siemens gibi bir büyük firmanın bulunması da tamamen kapalı platformlara yönelme olasılığını aklıma getiriyor.
0
mentat
oncelikle benim bildigim altinci cerceveye turkiye ancak varolan projelere eklemlenebiliyor. kendi basina bir turk grup ben su projeyi yapicam diye oneri getiremiyor. bu da projelerin finansmanindan ve yapilacak islerden belli oranda pay alma ve destek verme anlamina geliyor. yanlisim varsa duzeltin. benim anladigim siemens grubu baska bir enstitunun main contractor oldugu bir projeye eklemlenmeyi basarmis. buna benzer pekcok projeye bildigim turkiyedeki universitelerin cogu basvurdular, sonuclarsa yeni aciklandi. yani bu turk yazilimcilarinin avrupa avrupa duy sesimizi basarisindan ote normal bir durum. ve zate 15 milyon euro da eu projeleri icin ortalamanin biraz uzerinde ama normal bir rakam. zate bu kadar para oldugu icin herkes (tum avrupa) hummali bi sekilde proje uydurmaya kasiyor. cikan proceler ne kadar guncel kullanima yansiyor pek emin/iyimser degilim.. ha tabi sbs'e hayirli olsun, guzel bir proce hatta, basari da ayni zamanda.. sadece abartmadan tebrik etmek lazim die dusundum..
0
zeux
RFCler [www.networksorcery.com]

Cengiz Alaettinoglu [www.isi.edu] kimdir lakin linklerin bir kismi calismamakta...

BGP Configuration from the IRR [www.isi.edu] (made with StarOffice...) boyleside var...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.

100 km.den Daha Uzun Mesafeler İçin Pratik Kuantum Şifreleme

FZ

İngiltere´de çalışan bilimadamları 100 km.den daha uzun bir fiber optik hat üzerinden göndermek istedikleri veriyi kuantum şifreleme yöntemi ile gizleyerek göndermeyi başardılar.

Cambridge´deki `Toshiba Research Europe´ merkezi araştırmacıları bu başarılı denemeden yola çıkarak kısa sürede ticari sistemlerin geliştirilebileceğini belirttiler.

Matrix´e Doğru Adım Adım

FZ

Birkaç ay sonra beş felçli hasta, merkezi Massachusetts´te bulunan Cyberkinetics firmasının geliştirdiği bir beyin-bilgisayar arayüzünü deneyecek. Şirketin BrainGate isimli bu cihazı hareket yeteneğini yitirmiş hastaların bir bilgisayarı ve/veya bir robotu kontrol etmelerine izin veriyor. Eğer klinik deneyler başarı ile tamamlanırsa sistemin 2007 yılında seri üretimle piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Cyberkinetics, maymunları kullanarak gerçekleştirdiği deneyde bu cihazı kullanarak hayvanları eğitti ve onların ekrandaki imleci sadece düşüncelerini kullanarak hareket ettirmelerini sağladı. Bu teknolojinin sene sonuna dek beş farklı insan üzerinde denenmesi planlanıyor.

ABD´de beyinden gelen sinyalleri anlamlı veriye dönüştürüp bunları bilgisayara aktarmak amaçlı beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren başka şirketler ve üniversiteler de mevcut.

Kaynaklar:
- http://www.wired.com/news/medtech/0,1286,61889,00.html
- http://www.cyberkineticsinc.com

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))