ABD: Berkeley Üniversitesi İşgal Edildi

0
anonim
1968'in öğrenci direnişi kalelerinden Berkeley Üniversitesi otuz yıl aradan sonra yeniden ayaklandı. 2 bin öğrencinin gösterisinin ardından "Bağdat Üniversitesi'nin kardeş ilan edilmesi" talebiyle bugün (21 Mart) idari bianalar işgal edildi.

ABD'nin California eyaletindeki Berkeley üniversitesi öğrencileri Irak'a Amerikan saldırısı başladığı gün hükümetlerini protesto etmek ve savaşa son verilmesi için üniversitenin idari binalarını işgal ettiler.

1968'in ABD'deki başlıca öğrenci direnişi odaklarından biri olan Berkeley üniversitesi muhalif geleneğiyle biliniyor.

2000 öğrenci

Sabah kampüsün merkezinde toplanan iki bin öğrenci ABD'nin dünya kamu oyunu hiçe sayan saldırısına karşı konuşan öğrenci liderleri ve öğretim görevlilerini dinledikten sonra yürüyüşe geçen 200 öğrenci üniversitenin idari bürolarının bulunduğu Sproul Binasını işgal etti.

Kapıdaki kıs süreli itiş kakış sonrası Üniversite güvenlik görevlileri binadan çıkarıldı. Öğrenciler girişte oturma eylemi yaparken dışarıda kalanlar da onlara alkışlarla destek Verdi.

Talepler...

İşgalci öğrenciler üç talep ileri sürdüler:

* Bağdat Üniversitesi'nin Berkeley'le kardeş üniversite ilan edilmesi;

* Berkeley'in 11 Eylülden sonra oluşturulan "Anavatanın Güvenliği Servisi"ne dahil olmaması;

* Savaş masraflarını karşılamak maksadıyla harçlara zam yapılmaması.

Öğleden sonra öğrencilere seslenen İdari Müdür yardımcısı Horace Mitchell, öğrencilerin şiddet kullanmama tavrını övdükten sonra kendilerini tutuklatmak istediklerinin anlaşıldığını ve şiddetten kaçınma tavırlarını sürdürmelerini umduğunu söyledi.

Tutuklama...

Doktora öğrencisi Snehal Shingavi'nin müdür yardımcısını taleplerini görüşmeye davet etmesine karşın Mitchell yetkisi olmadığını söyleyerek binayı terk etti ve polisler içeri girerek öğrencilerle görüşmeye başladı.

Üniversite Güvenlik amirinin öğrencilere binayı terk etmedikleri takdirde tutuklanacakları uyarısının ardından öğrencilere tek tek dışarı çıkıp çıkmayacakları soruldu. Tutuklanmak istediklerini belirten öğrenciler yürüyerek binayı kendiliklerinden terk ettiler. Ancak oturmakta direnen öğrenciler kolları bükülerek dışarı çıkarıldılar. Dışarıda biriken öğrencilerin "Dünya size bakıyor" haykırışları arasında girişin yanındaki bir salona götürüldüler.

Fotoğrafları çekilip sabıka kayıtları yapılan 120 kadar öğrenci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Görüşler

0
anonim
Aklıma vietnam döneminde vurulan öğrenciler geldi. tarih tekerrürden ibaret sözü doğru galiba.
0
anonim
odtü
zahter
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir CNBC-E´ye hastayım, bir de sabah uykusuna...

butch

Sonunda dayanamadım ve CNBC-E kanalının haftalık yayın akışı tablosunu (gerçi 300Kb ama) duvar kağıdı yaptım. Çünkü artık takip edemez oldum. Gerçek bir fazlamesai'ci olarak sabaha karşı 2-3 gibi mekandan (bir nevi büro) çıkıp, ertesi gün saat 16:00 sularında yine mekana döndüğümden benim için vazgeçilmez oldu bu kanal. Saat 02:00 gibi başlayan komedi kuşağı, 03:00'de başlayan -hergün başka bir tarz- süpper filmleriyle benim için ikinci bir hayat oldu adeta. Tabi durum böyle olunca sabah 6 gibi başlayan uyku süreci iyice keyifli bir hal alıyor. Eminim birçoğunuz benim gibisiniz, özellikle memleket şartları ve işsizlik gözönüne alınınca. Eğer öyleyseniz siz de duvar kağıdınızı değiştirin...
Not: Bu bir reklam değildir...

Türkçe reddit

anonim

Fazlamesai'nin de uzun süre kendi sitesinde konu ettiği reddit.com sitesi artık Türkçe. Siteye http://tr.reddit.com adresinden erişebilirsiniz. Haberler eklemeyi, siteyi öksüz bırakmamayı unutmayın.

Python İle Java Applet'i Yazmak Caiz Midir?

pismikrop

'One Ring to rull them all, one Ring to find them, one Ring to bring them all and in the Darkness bind them' (Tolkien)

İşte bu yüzük bir programlama dili olsaydı; şüphesiz o python olurdu. Python ile java, .NET, PE (Portable Executable) programlar oluşturabilirsiniz. Zaten yazdığınız kod hiçbir değişikliğer uğramadan. Linux, Mac ve Windows'ta çalışabilmektedir. Linux ise ARM, SPARC, Intel, AMD, PowerPC gibi bir çok işlemcide çalışabildiğine göre varın gerisini siz düşünün.

Fazlamesai.net: Yenilikler

butch

Yaklaşık 2 ay önce yaptığımız altyapı değişikliğinden sonra FM'e yavaş yavaş yeni özellikler eklemeye başladık. Bunların bir kısmı dikkatinizi zaten çekmiştir. Biz yine de sizi bilgilendirelim.

An Istanbul breakfast with Tim O'Reilly

sundance

It all began with a tweet; "Just arrived in Istanbul for #occrp meeting. Staying at the lovely Antalya hotel with a view of the sea of marmara. Now out for a ramble Tim O'Reilly"

I asked if he would care for an interview, to my surprise he kindly accepted, even introduced us to OCCRP people, stating that we are from "Turkish Slashdot", which made us feel both proud and overinflated :)

Let me say that all the blunders are mine (especially not mentioning more about OCCRP guys who are doing a wonderful job) while all the provacative thoughts belong to Mr. O'Reilly (of course I do not refer to the Fox Tv Guy :)

We enjoyed talking with him, I hope you enjoy reading it. (Bu uzun röportajın deşifresini ancak bitirebildim, bu yüzden daha fazla bayatlamadan çevirmek için beklemeyip yayınlayalım istedik. Türkçe halini (referanslar eklenmiş olarak) kısa süre sonra yayınlamayı umuyoruz.)