Fazlamesai.net: Yenilikler

0
butch
Yaklaşık 2 ay önce yaptığımız altyapı değişikliğinden sonra FM'e yavaş yavaş yeni özellikler eklemeye başladık. Bunların bir kısmı dikkatinizi zaten çekmiştir. Biz yine de sizi bilgilendirelim.
Temel yenilikler şöyle: Şimdilik bu kadar. Önerilerinizi bekliyoruz.

Görüşler

0
conan
Kisisel bilgilerin detayli olmasi insanlarin birbirleri hakkinda bilgi almasi icin gayet guzel bir yontem, cok iyi bir ekleme olmus. Bir iki sorun:

- Yabanci ulkede yasiyorsak sehrimizi secemiyoruz. ;) Belki bos bi alan yaratilabilir bunun icin.

- Resmi/avatari yukluyoruz ama nerde goruyoruz? resim yuklemek gereksiz olmuyor mu gosteremiyorsak? :)

- Serbest alan eklenebilir, belki kisisel bilgiler disinda bir iki sey soylenmek istiyorsa. Mesela benim 255 karakterde makarna sosum kaybolmus hehe :)

0
butch
nickine tiklayinca görebililiyoruz kediyi(resmini). Makarna sosu tarifin duruyor. Hemen ilgileneceğim.
0
conan
Tesekkur ederim bu sorunlarimla ilk elden ilgilendiginiz icin. Saygilarimla.
Conan :)
0
robertosmix
Wiki boyutunda güzel işler yapılabilinir. Örneğin fm müdavimlerinin editör olduğu bir Wiki implementasyonu (mesela mediawiki) çok faydalı olabilir.

İşletim sistemleri, yazılım mimarileri, programlama dilleri, GNU vs. gibi teknik ve spesifik konularla bir IT dağarcığı oluşturabiliriz. Hatta bu konuda yardıma her zaman hazırım.

Daha sonra yapılan yorumlarda ve haberlerde direkt wikiye link vermek çok güzel neticeler doğurabilir.

Daha profesyonel ve daha üretken bir fm için. :)
0
ttk
Bir iki soru-istek :
- Devamı olmayan, sadece ana sayfada olan mesajların okunma sayısı neye göre tesbit ediliyor ? Sadece merak ettim ondan soruyorum.

- Üyeler kendi yazdıkları haber yorumlarını sürekli olmasa da mesela göndermelerinden sonra mesela 1 gün içerisinde düzenleyebilirler mi yoksa bu saçma bir istek midir ? Bazen mesaj atarken oldukça acaip hatâlar yapabiliyoruz da..
0
butch
Devamı olmayan, sadece ana sayfada olan mesajların okunma sayısı neye göre tesbit ediliyor ?

Devamı olmayan haberlerin de bir kalıcı adresi var. Ana sayfada iken okunma sayılarının artmasını yorumlar ve rss feedlerden gelen ziyaretçiler.
0
sleytr
Katılıyorum, girilen yoruma cevap verilmeden ya da o habere başka bir yorum girilmeden önce düzenleme yapılabilse çok hoş olurdu.
0
butch
Teknik sorun, zamansızlık, kötü dilbilgisi, dikkatsizlik, ihmalkârlık, sebebi her ne ise bir yorumda yapılan hata ek olarak yazacağımız başka bir yorumla düzeltilmeli bence. Konuşurken yaptığımız gibi.
0
BBK
Alıntı: Konuşurken yaptığımız gibi.
iyi de burası yazılı bir kaynak; konuşma-muhabbet ortamı değil ki? Yazılı kaynak olrak doğru ve hatasız olması için düzeltme yapılması normal geliyor bana. mIRC log undan farkı da bu diye düşünüyorum buraya yazmanın.
Ayrıca bazen insan herhangi bir konuda 3.bir şahsı bilgilendirmek için buradan bir URL yollayınca, yollanan URL deki yazıda veya yorumda hata varsa karşıdakinin tüm yorumları okuyacağını ve doğrusunu bulacağını varsaymak doğru olmaz. Aynı şey burda bilmediğimiz bir konu görüp bilgisayarda bir köşeye not ettiğimiz zamanlar için de geçerli.
0
sundance
Haklısınız. Yapılan bir yoruma özellikle, bir cevap gelmeden önce düzeltme yapılabilmesi gerekli bir özellik. Öte yandan bir cevap geldikten sonra da hiçbir şekilde müdahale edilemez olmalı ki sonra saçmasapan dialoglarla karşı karşıya kalmayalım.
0
sefalet
Yeriyse eğer bende ufak bir istek yapayım.10 dakikada bir kayıt dışı oluyoruz bunun haklı gerekçesi olduğunu tahmin ediyorum ama kısa zamanda aşılır umarım.

İsteğim, bir yere yorum yazmak istediğimizde ya da benzeri kayıt olma gerektiren durumda örneğin şimdi ben bu mesajı yazmak için yorum ekle dedim bana kayıt olun uyarısı göründü, kayıt olduktan sonrada kayıt olundu sayfası öyle durduğu için tekrar yapmak istediğim işlemi tekrarlamam gerekti.Kayıt olduktan sonra direk yapmaya çalıştığımız işleme yönlendirilse sayfa iyi olurdu.
0
sleytr
Blok ayaralarındaki <form></form> taglarının hemen bitişiğindeki <table></table> tagları <tr><td></td></tr> taglarıyla tamamlanmadığından yanlış. Bu yüzden Opera'da blok ayarları tamamen kullanılamaz durumda. Zaten bir işlevi olmayan <table></table> ikilisi silinince sorun düzeliyor...
0
butch
Halledildi. Teşekkürler.
0
innaw
Ne zamandır söyleyeceğim, eskiden 'başlıklar' diye bir link vardı, tüm kategorileri görüp yazilanları ona göre filtreliyebiliyorduk. Mesela http://www.fazlamesai.net/index.php?topic=1 fazlamesai başlığındaki yazıları gösteriyor. Bir yerlerde hala varsa ve farkedemediysem özür.
0
euler
5. yıl bannerımız da hayırlı uğurlu olsun. :)
0
anonim
Slashcode benzeri bir "halka açılma" olacak mı ?
0
butch
fmcode. Kulağa hoş geliyor. Tek endişem ortalıktaki CMS kalabalığında gereksiz yer işgal etmek.
0
anonim
En azından,kendince bu kalabalıkta yer işgal etmek isteyen birileri bazı kodlardan faydalanabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

O'Reilly'den Open Books

sundance

Bilgisayar yayıncılığı alanında önde gelen firmalardan OReilly aynı zamanda Özgür Yazılım dünyasına büyük katkılarda bulunan web siteleri ve düzenlediği organizasyonlarla "toplumdan aldığını topluma geri verme" konusunda en başarılı şirketlerden biri olarak, Open Book Project'i başlattı.

Öncelikle, yeni baskısının yapılması pek karlı gözükmeyen fakat yine de insanların ihtiyaç duyduğu kitaplara erişebilmelerini sağlamak amacıyla başlayan bu proje kapsamında bir çok kitaba web üzerinden özgürce erişilebilecek ki bunlar arasında Learning Debian GNU/Linux ve Free As In Freedom gibi kitaplar da bulunmakta.
Not: Asıl merak ettiğim, sözkonusu kitapların Türkçe'ye çevrilip yayınlanması konusunda da bu kadar Özgür yaklaşırlar mı ;) Eğer olursa Fazlamesai için bu bir proje olabilir

Biohacking

robertosmix

Geçenlerde hackaday.com'da da rastladığım ve yakında (bir taraftan) insan ömrünü olduğundan çok ama çok daha fazla uzatabileceğini düşündüğüm bir prensip'i sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında anlatılan prensipler ve davet edilen araştırma sahası bir çok "hacker"'ın günlük yaptığı çalışmalardan farklı değil. Ama burada konu edilen "hack"lenebilir mekanizmaların tamamı yaşayan organizmalar.

Tren gelir hoş gelir...

butch

Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.