Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

0
yenigul
New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Arka kapaktan alıntı:
"Jeremy Keith, Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 Ajax kitabında web programcılarının CSS ve (X)HTML ile iskeletler kullanmadan Ajax işlevselliğinin nasıl sağlanabileceğini anlatmıştır.
Ayrıca planlı ilerlemeyle hazırlanan web sayfalarının tüm kullanıcıların erişimine nasıl açılabileceğine de yer vermiştir. Planlı ilerleme rehberiyle, içeriği erişilebilirliğe kurban etmeden zengin etkileşim sunmanın yolu, yazarın tabiriyle Hijax, mükemmel örneklerle gösterilmiştir.
Kitapta aşağıdakileri öğrenebilirsiniz:
• Web standartları kullanarak Ajax uygulamalarınız için sağlam temel oluşturmak
• Planlı ilerlemeyi Ajax’a dikkat çekmeden uygulamak
• XMLHttpRequest nesnesinin tüm özelliklerini kavramak
• Ajax’ı nerde kullanmak, Ajax’tan nerde kaçınmak gerektiğini sezmek
• Ajax etkileşimlerindeki tasarım kısırlığının üstesinden gelmek
• Uygulamalarınızın, kullanıcıda JavaScript desteği olsa da olmasa da çalışmasını sağlamak"

Kitap ile ilgili detaylı bilgiye http://www.acikakademi.com/catalog/ajax/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
osmany
Bu gibi kitapların Türkçe'sinden endişe duyuyorum. Kitabı alıp okumuş kimse var mı acaba? Dilini, çevirisini değerlendirebilir mi bize?
0
mehmeterten
AJAX kitabını okumadım ancak Açık Akademiden yayınlanan diğer kitapların çevirilerinin son derece kaliteli olduğunu söyleyebilirim.kitapların hem ingilizce hemde türkçesi var ve arada fark yok denebilir(fark derken çeviriden kaynaklanan anlam değişimlerini kastettim)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

belgeler.org Güncellendi

FZ

Açık sistemlerle, GNU/Linux'la, Debian'la, yazılım geliştirmeyle, güvenlik ve daha bir ton teknik işle anadilinde uğraşan ve uğraştıran kişilerin kutsal sitelerinden belgeler.org yine bomba gibi belgelerle güncellendi! Son eklenenler arasında neler mi var? Hemen arz edelim:

Leonardo Da Vinci'nin Not Defteri

Ragnor

/. 'ta okuduğum habere göre The British Library yani İngiliz Kütüphanesi 14 muhteşem kitabı Internet üzerinden sergilemeye başlamışlar. İçlerinde Da Vinci'nin 1508 tarihli not defteri de bulunmakta.

21 Günde Değil 10 Yılda Programlama Öğrenin

FZ

Herhangi bir kitapçıya gittiğinizde Teach Yourself Java in 7 Days (7 Günde Java Öğrenin) benzeri, size birkaç günde veya birkaç saatte Visual Basic, Windows, Internet (vs.) öğretmeyi vadeden kitaplarla karşılaşırsınız...

... Birkaç günde, Beethoven, kuantum fiziği ya da köpek eğitimi öğreten kitaplar yok. Bu sonuçlara bakılırsa, ya insanlar bilgisayar hakkında yeni şeyler öğrenmek için çok hevesli ve aceleci ya da bu iş bir şekilde inanılmaz derecede kolay.

... Araştırmacıların da (Hayes, Bloom) ortaya koyduğu üzere, satranç oynamaktan beste yapmaya, resimden piyanoya, yüzmeden tenise ya da nöropiskoloji ve topoloji alanlarında araştırma yapmaya kadar bir çok alanda uzman olmak, on yıl civarında bir zaman alıyor ve bunun bir kısayolu var gibi gözükmüyor.

Peter Norvig'in "Teach Yourself Programming in Ten Years" başlıklı makalesinin çevirisini On Yılda Programlama Öğrenin adresinde okuyabilirsiniz.

Yeni Başlayanlar için Özgün Debian GNU/Linux Rehberi

FZ

Yeni başlayan ya da bilgilerini gözden geçirip tazelemek isteyenler için hazırlanmış, Türkçe Gayriresmî Debian Başlangıç Rehberi.

Emeği geçenlerin eline sağlık diyoruz.

The Art of UNIX Programming (Back To Basics)

FZ

Meşhur "The Cathedral and the Bazaar"ı yazan, "Halloween Belgeleri" ile Microsoft'un ipliğini pazara çıkaran ve açık kodlu yazılım geliştirmenin avukatlığını yapmış olan üstad programcı Eric S. Raymond gerçekleştirdiği son röportajlarından birinde son projelerinden ve UNIX geliştiricilerinin IDE ortamlarına karşı niye alerjik olduklarından bahsediyor ;-)