Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

0
anonim
Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.
Ehil' in içinde yer alan alt projelerden biri de ÇATI. ÇATI, Ehil projesinin geliştirme ortamı ve geliştirme alt yapısı, dolayısı ile ilk adım olarak düşünülen ÇATI üzerine geliştirmeciler yoğunlaşmız durumda, uygulamayı denemek ve topluluğu genişletmek adına web sitelerinde, ÇATI' nın gelişim sürümü yayınlanmakta.

Türkiye' mizde Açık Kaynak Kodlu yazılımların ömürlerinin kısa olduğu bir gerçek, Umuyorum Ehil Projesine katılım güzel seviyelerde olur.

Görüşler

0
winterismute
beğendım, tam alıp indiriyordum, mono falan görünce korktum. ayrıca odbc kullanılmasını eleştiriyorum. bunların dışında bence güzel bir proje, ve kendi geliştirme tool'larını yapıp ismin çatı koymaları saygıya değer bir hadise.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mac OS X için Rebol

FZ

Rebol Technologies, REBOL programlama ortamının Mac OS X sürümünü çıkardığını duyurdu. REBOL dili ve IOS (Internet Operating System) ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradaki belgelerden edinebilirsiniz.

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Vim 7 çıktı!

sundance

Unix camiasının en eski editörlerinden vi'ın steroidli hali, VİM'in 7.0 sürümü Bram Moolenar tarafından anons edildi.

Yeni özelliklerini görmek ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. Daha Amiga sürümü çıkmadı, Amiga'cılar bir zahmet Subversion'a.

Tabi bir de unutmadan; cat flames.txt > /dev/null

0x7D3, Perl, NTP, vs.

FZ

Yeni yılda FM için yazacağım ilk makaleye başlamadan önce tüm okurlara ve katılımcılara barış dolu bir ömür diliyorum.

Bilen bilir zaman konusunda biraz hassasımdır. Hayır yani aşırı değil ama benimle "adama bak, ofisteki PC saatini California'daki bir atom saatine göre senkronize ediyor, deli midir nedir?" şeklinde dalga geçilmesine yol açacak kadar hassasım :).