Mac OS X için Rebol

0
FZ

İlgili Yazılar

Munin ile ağ izleme

tongucyumruk

Birçok ortamda kullanılan bilgisayar ağlarının gerek sayısının gerekse genişliğinin artması sonucunda ağ üzerindeki sistemleri izlemeye yönelik yazılımlara olan ihtiyaç artmıştır. Bu belgede, bahsedilen türden bir ağ izleme programı olan Munin'in nasıl kurulacağı ve bu programın yardımıyla kişisel ev ağlarından geniş alan ağlarına kadar her tür ağın nasıl izlenebileceği anlatılmaktadır.

NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

Soulblighter

Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.

Ruby Nesnelerine Kalıcılığı Öğretmek

anonim

Dünyada en çok sevilen programlama dili olduğu söylenen Ruby ile sunucu taraflı uygulama geliştirmek için elimizde RoR gibi kullanması çok kolay ve işlevsel bir arayüz var.

Peki ya masaüstü uygulamalarımız için Hibernate benzeri kalıcık araçları karşısında Ruby'de alternatif yok mu?

Tabii ki var. Og (Object Graph) ile Ruby nesnelerine nasıl kalıcı olacaklarını öğretmek çok kolay olsa da, bu makale ile daha kolay olacak.

Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

FZ

IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.

Linux ve Internet Explorer

ersin2k

Linux'unuzda Internet Explorer çalıştırabilirsiniz nasıl mı?

Buradaki bağlantıdan sadece 2-3 komutla linux altında çalışan IE6 ve IE5.5 ve IE 5.0 a sahip oluyorsunuz. IE 7 de beta aşamasında.

Linux kullanan Web designer ve Web programcılarının diğer platformlarda uygulamalarının nasıl göründüğünü görmeleri açısından oldukça işe yarayacağını düşünüyorum.