Açık Squeak Kitabı Yayınlandı

0
zekzekus
Geçtiğimiz günlerde burada haberini verdiğimiz açık Squeak kitabı yayınlandı.
Önceki haberde de belirtildiği üzere kitabı ücretisz olarak PDF biçiminde bilgisayarınıza indirebiliyor ve şu adresten basılı olarak da sipariş verebiliyorsunuz.

Kamuoyuna duyurulur.

Proje Ana Sayfası

Görüşler

0
tongucyumruk
Kitabı sipariş ettim, bakalım ne zaman gelecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Egzotik Programlama Araçları Yaygınlaşıyor

FZ

TDK sözlüğüne göre "egzotik" kelimesinin anlamı: "Uzak, yabancı ülkelerle ilgili, bu ülkelerden getirilmiş, yabancıl." Bir çoğumuz için yapay sinir ağları, genetik programlama, Common Lisp, PROLOG gibi güçlü teknolojiler "günlük" programlama deneyimlerinin ötesindeki karanlık ve gizemli alanlar, uzak diyarlar. eWeek'e göre ise bu durum hızla değişiyor.

Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

FZ

Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.

OpenBSD Çekirdeği Artık SMP Destekliyor

Challenger

8 yıl boyunca ön tanımlı kurulum ile sadece 1 adet uzaktan erişim açığı çıkmış olan, dünyanın en güvenli işletim sistemlerinden birisi OpenBSD' nin bu zamana kadarki en büyük eksikliklerinden birisi SMP desteğinin olmayışı idi. OpenBSD Journal' da yer alan bu habere göre artık OpenBSD çekirdeğinde SMP destekleniyor.