Adaptec Easy CD Creator sürprizi!

0
larweda
Adaptec`in kardeş firması Roxio`nun CD yazma programı Easy CD Creator`un yeni versiyonu (5.0) Windows 2000 işletim sürümü üzerinde tam kurulum yapıldığı zaman İşletim sistemini kurtarılamaz bir şekilde dağıtıyormuş.
Roxio, kendi web sitesinde yayımladığı bir "güvenlik uyarısı" ile Easy CD Creator 5.0 paketinin küçük bir ihtimalle (!!) W2k işletim sistemli makinalar üzerine kuran bazı müşterilerin ufak (!!) problemlerle karşılaştığını duyuruyor.

Yapılan açıklamada programın iki soruna yol açabildiği söyleniyor, biri W9x ve WNT`den tanıdık olan mavi ekranın çıkması, (ki ben epey bir zamandır W2k kullanıyorum, ki makinamı da epey zorluyorum bi dolu abuk sabuk şey yükleyip silerek, ama daha hiç W2k'da mavi ekrana rastlamadım), bir diğeri de programın tamamının yüklendiği zaman bilgisayarın açılmasının çok uzun zaman alması. Ama usenet`te ve birçok tartışma ortamında insanlar "Eski lanetli 3.1 günlerinden beri bir bilgisayarı bu kadar kurtarılamaz haldegöçüren başka bir program görmemiştim" haberleri ile dolu. Ve anlatılan hikayelere göre gerçek sorunlar bunlardan çok daha fazla.

Roxio`nun açıklamasına göre sorunlar paketin içinden çıkan TakeTwo yaılımından kaynaklanıyor. (Bozulmuş hard disklerin içindekilerin kopyasını alan ve sağlam disklerin de imajını çıkaran -Norton Ghost ya da PowerQuest DriveMagic gibi- bir programcık). Firmanın önerisi ise paketi yüklerken "Custom Setup"ı seçip (hani her yükleme arabiriminde vardı ya, hatta yanında "for experinced users" :-)) yazar) TakeTwo`yu yüklememek. Eğer bir hata yapıp da yüklemiş bulunduysanız, o zaman da CDR sürücüyü söküp makinayı o halde açarak Easy CD Creator`u kaldırmak denenebilirmiş.

Önemli olan soru, yüzbinlerce insana satılmış ve belli başlı tüm CDR sürücülerin yanında verilen bu programın böyle ciddi bir hatayla piyasaya nasıl sürülmüş olabileceği. Birçok komplo teorisi var, 12 Nisan`da ana firma Adaptec, Roxio`yu parçalayarak Nasdaq`da işleme sokacağını, hisselerinin bir bölümünü de Adaptec hissedarlarına belirli oranlarla dağıtıcağını açıklamıştı. Bu işlemin de 14 Mayıs`ta yapılacağı duyurulmuştu. (yani 5.0`ın piyasaya sürülmesinden 10 gün sonra) Acaba Roxio`dakiler borsaya arz`dan önce yeni sürümü yetiştirebilmek için programı yeterince test etmeden ve bir sürü hatayla dolu halde mi piyasaya sürmek zorunda kaldılar? Ayrıca bu yüzden bir geri toplama ya da sorunlar için yama çıkma ihtimali de mi yok? Bu tarz soruların hiçbiri Roxio tarafından henüz cevaplanabilmiş değil.

EasyCDCreator, aslında süslü ve kolay (kullanıcı-arkadaşı tabir edilen) bir arabirimi olan, ve tek paket içinde herbişeyi yapmaya (yedekleme, kopyalama, yazma, etiket basma vs.) çalışan CDR yazılımlarında biri. Pek birşey üzerinde değişiklik yapamıyorsunuz, bu yüzden ya bütün CD`lerinizi sorunsuz yakıyorsunuz ya da hiçbi şey yazamıyorsunuz. Ban şahsen bu kadar büyük bir program yerine data/audio ya da karışık CD basmak için Nero`yu, kopyalama yapmak için de DiscJuggler ya da CD-Clone`u tercih ediyorum, belirtmek gerekirse. Easy CD Creator 5.0`ı da kurmuştum ama -hem de W2k üzerine- iki dakka açıklamalarını okuduktan sonra TakeTwo`nun gereksiz bir program olduğuna karar verip onu yüklememiştim. Çöldeki bahtı açık bedevilerden biriymişim demek ki.


Görüşler

0
anonim
Easy cd ile (unlu!!)3,5 surumunde tanismistim.
(o zamanlar cd yazma konusunda acemiydim)
Meger sistemde baska cd yazma programi olursa sistem gocermis. ve goctu :))

Yemin ettim bir daha hic bir adaptec yazilimi kullanmayacagim diye.

Su an sistemimde Nero5.5, WinonCd3.7, Cdrwin4.0, DiscJuggler3.756, NTIcdmaker, clone ve Feuro yuklu sistem de sorun yok :))

1-microsoft 2-adaptec dusman basina
0
anonim
yaa ne alakasi var kardesim. ben kullaniyorum 5.0'i W2K'da hicbir sorun yok.birde sormasi ayip microsoft dusman basina diyen arkadasin isletim sitemi ne acaba...
0
anonim
Linux - Windows dual boot.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google query API

FZ

Efsanevi arama motoru Google geçen Perşembe günü yaptığı açıklama ile programcıların kendi programları içinden doğrudan arama tarama servislerine erişmelerini sağlayan APIyi ve bedavaya sunulan servisinin beta sürümünü duyurdu.

Yeni Wiksis 1.1, Wiki İçeriği Oluşturma Yazılımı

anonim

CyrocomGPL'd tarafından GPL lisansı ile sunulan Türkçe Wiki yazılımının yeni sürümü çıktı.Yeni özellikleri:tablo desteği, yönetim alanı, şifre koruması olarak sıralayabiliriz. Şifre koruması desteğiyle artık içerik değiştirme işlemini wiki modunda (şifre girmeden) ve kişisel mod'da (şifre girerek) yapabileceksiniz. Şifre sistemi ile wiksis, artık kişisel sitelerin yapımında dahi kullanılabilecek!

Trolltech QT4'ü Piyasaya Sürdü

vst

Trolltech QT4'ün beklenen duyurusunu yaptı. Tam söz verdikleri gibi 2005 yılının ikinci çeyreğinin sonuna yetişen QT4'ün özgür yazılım dünyasına en büyük katkısı X11 platformundan başka Win32 platformunda da GPL olarak sürülmesi olacak.

MuraveyWeb 0.2 CMS - Ruby on Rails ile içerik yönetimi...

anonim

CMS kelimesini görür görmez "Yine bir PHPNuke türevi mi?" diye düşünürek bu haberi okumayacak olanlarınız ciddi bir yanılgıya düşecekler.

Çünkü MuraveyWeb Ruby on Rails teknolojisi ile yazılan ve "Acı çektirmeden site yönetmeyi" vaadeden bir CMS. Üstelik bunu dizayn özgürlüğünüzü de kısıtlamadan yapıyor.

Wiki motoru Wikepage'in 2006.1 sürümü çıktı!

fox

Wikepage, bir Türk tarafından kodlanmakta olan 25Kb boyunda MySQL veritabanı gerektirmeyen, çokludilli, çoklusite destekli, şifre korumalı, dosya yükleme destekli, belkide FTP kullanmaniza gerek kalmadan site yapmanin en kolay yolu. "Ulusal" wikimiz olmasada (ulusallık bu sıralar çok tartışılınca dayanamadım) yine de bizi temsil eden bu ufak yazılıma bir bakın. Wikepage'e bu siteden ulaşabilirsiniz.