Trolltech QT4'ü Piyasaya Sürdü

0
vst
Trolltech QT4'ün beklenen duyurusunu yaptı. Tam söz verdikleri gibi 2005 yılının ikinci çeyreğinin sonuna yetişen QT4'ün özgür yazılım dünyasına en büyük katkısı X11 platformundan başka Win32 platformunda da GPL olarak sürülmesi olacak.

Görüşler

0
FZ
mentat mıydı "Trolltech'ten BASIC çıksa alırım" diyen? :) Bir firmanın teknik adamların bir kısmının bu kadar sevgisini ve saygısını kazanmış olması az buz bir şey değildir kanaatimce.
0
mentat
olabilir, demişimdir yine derim :) signal/slot mekanizmasını ilk gördüğümde, ya da dokumantasyonlarına ilk daldığımda, win32 platformuna lisansı 1000$ yapmalarına kadar demiştim tahminen. sonra mecburen aramıza para girdi ayrıldık. ben artık wxwidgets ile mutluyum.. wx koca bir wrapper olabilir, ama cici bir wrapper..
0
realist
Sabah izledim. Gün boyu şebeklikleri aklıma geldikçe olmadık yerlerde güldüm.
0
yuxel
geliştiricilerin mahsun fanatiği olduğu aşikar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rakun XML Uygulama Platformu 0.3.2 Çıktı

evolution

Web tabanlı kurumsal uygulamaları (ERP, MRP, CRM, v.b.) XML yapısında geliştirme altyapısını sunan Rakun Platformu 0.3.2 sürümüne ulaştı. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

GUI Tarihçesi

FZ

Windows 1.0 neye benziyordu? Peki ya Apple II'yi gören oldu mu? OS/2 V 1.1 ? Hmm peki ya Perq diye bir iş istasyonu duydunuz mu, grafik arabirimini gördünüz mü? 1968'de ilk demosu yapılan 'mouse' ne menem bir aletti? Bugün kullandıklarımıza ne kadar benziyordu? Acaba Xerox Alto sistemini ve Elixir Masaüstünü kullanmak (en azından görsel olarak) nasıl bir duyguydu?

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

Software Quest Yazılım Yarışması

FZ

Bantgenişliği takip sistemi, Internet tabanlı farklı bir satranç oyunu, elektronik simülasyon sistemleri, grafik tanıma sistemleri, Civilisation benzeri oyunlar...

Yazılımcı gençlerin Bilkent Üniversitesi'nin düzenlediği Software Quest yarışmasında neler geliştirdiklerini görmek istiyorsanız buraya bakabiliriniz.

Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.