Ah Microsoft Vah Microsoft...

0
elrond
Bildiğimiz gibi Passport.com Microsoft`un .Net vizyonunun en önemli mihenk taşlarından biri. Passport servislerinin en güzel kullanım yerlerinden biri de e-Wallet. Evet! Bildiniz! Passport Authentication`da tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle servis geçici olarak hizmet dışı. (Ne yalan söyleyeyim ben bile bu servisi güvenip te kullanmamıştım)
Microsoft sözcüsü müşterilerinin güvenliği için servisi durdurduklarını açıklamış.

Açığı yakalayın Seattle`dan Marc Slemko adlı bir Open-Source software engineer arkadaş. (Bu da çok garip değil mi?) Mark abimiz "Keşfettiğim açık çok çok basit ve tedavisi kolay ancak, Passport gibi complex bir servise fix apply etmek biraz kasabilir" buyurmuş.

Exploit, uygulamalar arası mevcut bir "cross-scripting vulnerabilities " (Türkçesini yazabilecek varsa beri gelsin ;-)' i kullanıyor. Web Servisi (Mesela Ebay) ve Mail Servisi (Hotmail) birbirleri arasında data trasfer ederken pek özenli davranmıyormuş meğer.

Kullanıcı Hotmail`e Sign-In olduktan 15 dakika sonra diğer Passport servislerine de (Wallet, Passport, My MSN, MSDN vs..) cookieler ile otamatik sign-in oluyor. Saldırı yapacak arkadaş bu 15 dakika içinde bu cookie`den faydalanabiliyor. Marc abiye olayı anlaması için 30 dakikalık bir brainstorm yetmiş ;-)

Microsoft .Net ürün müdürü Adam Sohn "Herhangi bir kullancımızın kişisel datalarının ele geçtiğine dair bir delil yok" demiş. Aynen sigara üreticilerin bir zamanlar "Sigaranın ölüme yol açtığına dair kesin delil yok" demeleri gibi değil mi...

Sevgiyle kalın.

Şuraya bakın isterseniz.

İlgili Yazılar

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

cayfer

Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Google Sky'a Microsoft'tan Rakip

huso

Microsoft şu an deneme aşamalarında olan WorldWideTelescope hizmetini duyurdu. worldwidetelescope.org sitesindeki örnek videolardan anlaşıldığı üzere, ürün Google Sky'a rakip olarak piyasaya çıkarıldı. Denemek isteyenler siteden indirip ürünü kullanabilirler. Bakalım Sky rakibi Telescope'dan başka ne yenilikler getirecek micros~1 bizlere...

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.

Microsoft WINE kullanıcılarını üzüyor...

FZ

Microsoft, Ocak ayında korsanlığa karşı başlattığı Genuine Advantage sistemini duyurmuştu. Bu senenin yaz aylarından itibaren Microsoft Downloads sistemini kullanmak isteyen herkes ya bir ActiveX kontrolü ya da kendi başına çalışan bir program aracılığı ile kendini tanıtmak zorunda bırakılacak. WINE geliştiricilerinden Ivan Leo Puoti, söz konusu onaylama aracının doğrudan WINE'ın varlığını kontrol ettiğini ve eğer WINE üzerinde çalışıyorsa genel (generic) bir hata mesajı vererek çalışmayı reddettiğini tespit etti.

Microsoft'un ilk kez WINE kullanımına karşı tedbir almaya çalıştığı ve WINE projesine karşı sessizliğini bozduğu iddiası gündemde.

Kaynak: /.

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.