Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

0
cayfer
Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Görüşler

0
Challenger
Tek kelimeyle harika.
Bunun yazıcıdan birkaç çıktısını alıp, birini işyerine asacağım, birini yanımda taşıyacağım bir diğerini de çekmecemde saklayıp bana "Linux zor" diyenlerin gözüne sokacağım. :)

Bu yazıya bir ek olarak şunları söyleyebilirim. Ülkemizde genellikle Windows ve diğer Micros~1 ürünleri lisanssız olarak kullanılıyorlar. Çünkü, lisans ücreti pahalı geliyor. Bana da pahalı geliyor. Ama, kullanmak zorunda değilim. Linux yetiyor da artıyor. Hem öteki düyada elin billy the gates' i gelip de bana "ver lan hakkımı derse?" Değil mi ya? ;-)

Ne demişler:
Kapı varken neden pencereyi kullanayım?
0
yalcink01
Eline, yüreğine sağlık.
0
SHiBuMi
Yazı çok güzel, elinize sağlık. Bu yazıyı FMnin manifestosu yapmayı düşünmez misiniz derim editörlere :)
0
lazarus
Ben Linux kullanmıyorum . Deskop os diye kullanmam. Beos kullanıyorum Ofis işlerim icin Gobe diye bir ofis paketi var 8 mb mi ne onu kullaniyorum Bir çok işimi yapıyor . Oyun oynadigim icin xp de kullaniyorum . Server falan kuracaksak linux da kurarım BSD de olur. Gereksiz bir olay yıllardan beri olan geyik tartışma benim os um senin os unu döver . İnsanların ne tür os kullandıkları na kasmıyorum kasılmıyorum . Ama os fanatiği birini gördümmü artık ehh be diyorum .
0
FZ
Dünyanın en büyük şirketlerinden FORD da GNU-Linux dedi:

http://www.business.scotsman.com/technology.cfm?id=1014442003

``A Microsoft Certified Systems Engineer is to computing what a McDonalds Certified Food Expert is to fine cuisine´´
0
lifesdkver0_1
http://newsforge.com/newsforge/03/09/15/228202.shtml?tid=3
0
FZ
Yılda yaklaşık 30 milyar sistem göçmesine yol açan bir işletim sistemini kullanmaya kalkışmadan önce iki kere, hatta daha çok düşünmekte fayda var derim ;-) ==>

http://www.pcmag.com/article2/0,4149,1210067,00.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hobicilere Açık Mektup

yilmaz

Daha önce FM TV'de de bahsedilen ve sanırım milletin Bill Gates'e gıcık olmaya başladığı mektup bu: 3 Şubat 1976 tarihli "Hobicilere Açık Mektup"...

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

sundance

Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

sundance

Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...