Alkolik bilgisayar geliyor

0
sametc
Mevcut laptoplarla da çalışacak yeni teknoloji methanolün parçalanarak enerji üretmesi tekniğine dayanıyor. Toshiba, alkol pillerinin dizüstü bilgisayarlara 5 saat yetecek güç verdiğini öne sürüyor.NTVMSNBC.com
Henüz prototip aşamasında olan alkol pillerinin gelecek sene piyasaya sürülmesini umduklarını belirten Toshiba, pillerin 50 cc’lik küçük kartuşlar halinde satılacağını açıkladı. TEMİZ ENERJİ Özellikle otomotiv endüstrisinde kullanımı yaygınlaşan yakıt pilleri, karbon kökenli fosil yakıtlar yerine kimyasal işlemlerden geçirilerek hidrojen gibi temiz enerji kaynaklarını kullanıyor. Ancak yakıt pillerinin tek kaynağı hidrojen değil. Toshiba sözcüsü Yoichi Akashi, yakıt pili teknolojisini taşınabilir bilgisayarlara uyarlarken, hidrojen yerine methanol kullanmayı tercih ettiklerini, bu tercihin temel nedenleri arasında methanolün hidrojene göre daha güvenli bir kimyasal madde olmasının yer aldığını söyledi. Otomobil endüstrisinde yakıt pillerinden faydalanmak için temel kural olarak kimyasal sıvının içerisinde bulunduğu büyük yakıt depolarından faydalanıldığını belirten sözcü, diz üstü bilgisayarın yanına büyük bir depo eklenmesi fikrinin hiç bir cazibesi bulnmadığını bu nedenle bu teknoloji üzerinde bazı değişikliklere gitme kararı aldıklarını açıkladı. OTOMOTİVDEN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİNE Toshiba tarafından geliştirilen teknolojide yakıt dönüşüm sürecinin sonucunda ortaya çıkan maddelerin yeniden kullanımını ve bu maddelerin yeniden gereken yoğunluğa getirilmesini sağlayacak teknikler kullanıldı. Methanol kimyasal olarak parçalandığında karbon dioksit ve su ortaya çıkarıyor. Kimyasal süreç sonucunda ortaya çıkan su yakıt pilindeki konsantre methanolün inceltilmesi için kullanılıyor. Günlük bilgisayar kullanıcısı için biraz karışık bir süreç olmasına karşın, bu olup bitenler, sadece 50 cc. boyutundaki bir yakıt kartujunun, yüzde üçlük bir methanol karışımı ile doldurulsaydı ihtiyaç duyacağı hacmin onda birini kullanarak 5 saat kesintisiz güç sağlamsını mümkün kılıyor. Şimdilik sadece prototip olarak üretilen menthanol kartujları bir bilgisayar faresi büyüklüğünde. Gelecek seneden itibaren lap top kullanıcılarının hayatına girmesi beklenen kartujların en önemli özelliklerinden biri de yeniden doldurulabilir olması ve bütün lap top modelleriyle uyunlu olacak olması. Toshiba, teknolojide yapacakları iyileştirmelerle gelecekte yakıt kartujlarının 10 saate kadar enerji sağlayabileceğini ve şirketin avuç içi cihazlar ve cep telefonları için de kartuj üretmek için çalışmaları olduğunu belirtiyor. http://www.ntvmsnbc.com/news/206139.asp

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net'e en iyi basılı/görsel içerik ödülü

tongucyumruk

Linux Kullanıcıları Derneği'nin düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nde dağıtılan bu yılki Yılın Penguenleri Ödülleri kapsamında "En Başarılı Basılı/Görsel İçerik Çalışması" ödülü Teknoloji Televizyonu'nda yayınlanan Fazlamesai.net programına verildi. Ödülü hepimiz adına aldık.

Çocuklara Bilgisayar Projesi, Hemen Şimdi!

blue-train

"İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi" denmişti burada bir süre önce, hatırladınız mı? İkinci el bilgisayarların toplanması, ardından GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması gibi bir fikir gerçekten de heyecan yaratmış, 1-2 gün içerisinde onlarca yorum gelmişti.

İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.

Açık Kaynak Kod Camiası Programcı Profili

FZ

Boston Consulting Group (BCG) ve OSDN tarafından sonuçları yeni açıklanan bir araştırmaya göre Açık Kaynak Kodlu Yazılım Geliştiriciler (open source software developers) grubunu oluşturan insanların çoğu yaklaşık 10 yıllık programlama deneyimine sahip, halihazırda bir şirkette profesyonel yazılım uzmanı olarak çalışan kişiler.

\r\r \r\r Popüler medya organlarındaki "lise mezunu, matematik ya da teknoloji meraklısı, işsiz güçsüz 16-22 yaş arası gençler" kanısının aksine açık kaynak kod hareketi için harıl harıl yazılım geliştiren insanların profili 22-37 yaş arası bir görünüm arz ediyor.\r\r \r

İsmi lazım Değil

butch

Herkesin haberi vardır. Mart ayı başında İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri etkinliğinin konuklarından biri de Miguel Icaza idi. Özgür yazılım dünyasının bu önemli simasıyla tanışmak için herkes sıradaydı. Bu ortam sağlandı da. Çeşitli gazeteler, televizyonlar , web siteleri söyleşiler gerçekleştirdiler.

Alan Turing'in 100. doğum günü anısına

ChrisStephenson

23 Haziran 1912'de doğan Alan Turing'in, birbirinden tamamen farklı üç ayrı alanda, hala günümüzde hayatımızı etkileyen çok önemli bilimsel çalışmaları olmuştu.