Apache TOM CAT 4.0 çıktı

0
anonim
Apache'nin Java Servlet'i ve JSP yorumlayıcısı Tom Cat'in 4.0 versiyonu internet'e sunuldu. Tom Cat 4.0 Java Servlet 2.3 and JSP 1.2 özelliklerini içinde barındırıyor. Daha önceki sürüm olan 3.3'e göre tamamen farklı bir kod mimarisi kullanılmış. Daha detaylı bilgi ve indirip denemek için: jakarta.apache.org/tomcat/news.html

İlgili Yazılar

Linux 2.6 çıktı

tongucyumruk

Linus Torvalds 3 yılda bir verdiği yılbaşı hediyemizi yine yılbaşına yetiştirdi. Linux 2.6 indirilmeye hazır. Sanıyorum içerdiği yeniliklerin hepsini buraya tekrar yazmaya gerek yok. Alsa, xfs gibi şeyler artık kernel'e entegre, masaüstü kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek daha responsive bir scheduler vs...

Sco yine şişti! Bölüm 712

sundance

Linux kaynak kodu üzerinde hak iddia etmeleriyle, tüm zamanların en başarısız Unix şirketinden tüm zamanların en beceriksiz ve kötü niyetli Unix şirketi ünvanına terfi eden Sco bir kez daha şişti!

Ellerindeki iddiaları kanıtlayabilmek için (IBM AIX´in Sco´ya ait olan kodları kullandığını) AIX´in yakın tarihli kaynak koduna ihtiyaçları olduğunu belirten (ve bunu belirtmek için altı ay bekleyen) Sco yetkilileri ellerindeki yegane AIX cdsinin yıllar öncesine dayandığını söylemişler (Allah bilir autorun bile yoktur onda, hatta çiziktir bile :)))

Peki bunların komik olduğunu mu sanıyorsunuz! Haaaayır, asıl komik olan Amerikan yasalarına göre sizin suçladığınız bir kişiden ´Hadi git bana cinayet aletini getir´ şeklinde kendi suçunu ispatlayacak bir kanıt istemeye hakkınız olmadığı. Sco´nun Ally Mc Beal hayranı avukatları IBM´i dava etmenin heyecanına o kadar kapılmışlar ki bunu bile ıskalamışlar.

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Suse 7.3 huzurlarınızda

anonim

Linux çekirdeği kullanan, kendine has özellikleri olan Suse yeni versiyonunu çıkardı. Linux 2.4.10 cekirdegi, glibc2.2.4, KDE 2.2 ,Gnome 1.4.1 beta2 ve Xfree86 4.1.0 ile gelen Suse 7.3 un kendine has yast isimli programına ise yeni bazi moduller eklenmis (scanner konfügirasyonu, TV kartı ayarları,Suse Firewall konfigurasyon aracı, Xwindow çalışırken Yast2 yi kullanarak basit X window ayarları (ISAX ile)ve daha bir cok yenilikle huzurlarımızda.

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.