Linux 2.6 çıktı

0
tongucyumruk
Linus Torvalds 3 yılda bir verdiği yılbaşı hediyemizi yine yılbaşına yetiştirdi. Linux 2.6 indirilmeye hazır. Sanıyorum içerdiği yeniliklerin hepsini buraya tekrar yazmaya gerek yok. Alsa, xfs gibi şeyler artık kernel'e entegre, masaüstü kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek daha responsive bir scheduler vs...
Yeni özellikleri denemek için kernel sizi bekliyor, sıcak sıcak indirirseniz daha lezzetli olur. Linus Torvalds'ın LKML'deki duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
tongucyumruk
Bu arada herkesi akşam irc://irc.freenode.net/fazlamesai kanalında kutlamaya bekliyorum...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

Awstats: Olması gerektiği gibi Web İstatistik Programı

tunc

Son zamanlarda gittikçe populer olan web istatistik programlarından biri olan Awstats bir çok özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Online update, geliştirilmiş log analyzer , detaylı istatistikler ve bolca dil seçeneği v.s. Bu tarz programlar kişinin zevkine göre değiştiği için belki arayüzünü beğenmiyebilirsiniz , bundan dolayı yakın özelliklere sahip webalizer ı kullanabilirsiniz. Aşağıda awstats'ı kurdugum bir url'yi veriyom ,takılın gezin :) Bu arada dediğim programları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Webalizer Awstats
Ondakikaara

Düzenli İfadeler ve Kullanım Alanları Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Haziran 2004 Çarşamba günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'unun ev sahipliği yapacağı seminerde, karmaşık metin işleme ihtiyaçları için biçilmiş kaftan olan düzenli ifadelerin (ing. regular expressions) ne olduğu, nasıl kullanıldığı, nelerle kullanıldığı gibi sorulara yanıt verilmeye çalışılacaktır. Seminerde bir verinin evirip çevirilerek bambaşka bir biçime sokulması ve başka amaçlarla kullanılması, yoğun verinin içinden sadece ihtiyaç duyulan bilginin alınması, verinin kullanıcı tarafından yanlış biçimde verilmesinin önlenmesi ayrıntılı olarak örneklenecektir. Seminere katılan izleyicilerin düzenli ifade yazma becerilerinin arttırılması ve günlük hayatta düzenli ifadelerden faydalanmaları hedeflenmektedir.

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.