ArsDigita

0
exalted

2000 yılının Eylül ayında başlamış, 2001'in Temmuz'unda bitmiş bir hikaye ArsDigita. MIT'nin bilgisayar bilimleri bölümünü temel almış kendisine ve çıkmış yola; ancak yolun sonu çabuk gelmiş.

İlgilenenler için bazı alt başlıklar şöyle:

  • The Structure and Interpretation of Computer Programs
  • Discrete Mathematics
  • Object-Oriented Program Design and Software Engineering
  • How Computers Work
  • Algorithms
  • Systems
  • Software Engineering for Web Applications
  • Artificial Intelligence
  • Database Management Systems
  • Applied Probability
  • Mathematics for Computer Science
  • Unix
  • Theory of Computation

Yani neredeyse beni mezun etmeye yetecek tüm başlıklar bulunuyor. Henüz kaynakları inceleme fırsatım olmadı, ancak gezindiğim kadarı ile elde olanlar sanki zararına satıştan kalanlar gibi.

Ders notları, sunumlar, egzersizler, sınavlar, videolar, falanlar, filanlardan arta kalanlar için buraya tıklıyoruz.

Bir de Google ediyoruz. Karşımıza çıkanlardan hızlıca işimizi görene tıklıyoruz; yolun başı/sonu ile ilgilenenler için burda delice bir yazı var.

Bilenler bilir, bir de burası var. Bu da MIT'nin kendisi olur.

Sevecenlikler...

İlgili Yazılar

Tubeorg.net | Yaran YouTube Videoları

crematorium

Fikrinin çıkış noktası ek$i sozluk'teki yaran youtube videoları başlığı olan ve YouTube'da yer alan "yaran" videoların kullanıcılar tarafından eklendiği, oylandığı ve yorumlandırıldığı yeni internet ortamı.

Güzel Tarafları;
Yaracağı iddia edilen youtube videosunu izlemeden önce yarıp yarmadığını kestirebilmek, ne izleyeceğini bilmek ve en güzeli de TTNet'in kota aşımından dürttüğü "kazığı" bu sayede biraz inceltebilmek.

64 Kat Hızlı İnternet

zorkun

Avustralyalı bilim adamları ise Internet’i 64 kat hızlandıracak 640 Gigabit’lik yeni bir teknoloji geliştirdiler.
Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Opto-Elektronik ve Haberleşme Konferansı’na interneti en az 64 kat hızlandıracak, saniyede 640 Gigabit veri transfer edecek yeni nesil iletişim yongası damgasını vurdu. Yeni yonga kulanılmaya başlandığında internet ışık hızına ulaşacak; filmler birkaç saniyede bilgisayarımıza indirilecek, oyun konsolları, video cihazları internete anında bağlanacak.

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.