Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

0
anonim
HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.
HKBN Net 100Mbit bağlantıyı ülke içi olarak veriyor, yurt dışı bağlantısı sadece 20Mbit. Simetrik yapıda evden eve 1Gbit lik bağlantı da çekebiliyormuş. Fiber kablo çekmenin masrafının bu kadar düştüğünü bilmiyordum.

Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?

Görüşler

0
Ragnor
2114 diyecektim ama bilgisayar teknolojisi çok hızlı gelişiyor. 2036 sanırım uygun olur.
0
bm
Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?


Boyle teknolojilerin ciktigini duyanlarin derhal bunu Turkiye icin yapmayi dusunmeye basladiklari ve hesabi tutturup yapmaya kalkarlarsa devletin onlara engel olmadigi zaman. (Bir beyin jimnastigi yapin bence, paraniz oldugunu dusunun ve bunu Turkiye'ye getirmeye kalkasaniz Telekomundan TK'sina, TSE'sinden, gumrugune kadar size ne yapiyorlar bir liste edin. Su anda bu memelekette bu tip is yapmaya kalkana bu fenaliklari yapanlari beslemeyi bir kedara birakin onunlerine ceket ilikleyip 'arz ederim efenim' demek safhasindayiz daha -- hesap sorarken bile.)
0
hardheart
fikirlere aynen katiliyorum. Baska söze ne hacet:)
0
crematorium
Sürekli ayari kacmis bir sekilde kablosu kopan ADSL hizmeti ile cebellesigimiz bir ortamda bu hayal bile edilemez sanirim! :/
0
demolish
"Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?"

ülkeye yabancı sermaye niye gelmiyor yerine yerlisi niye kaçıyor diye sorulduğu zaman.

yoksa bu "yabancı sermaye niye gelmiyor" sorusunun altında "yerliyi yeterince söğüşledik aklıllandılar, birazda yabancıları yontalım" diye düşünen bir zihniyetmi var?

0
FZ
2010
0
Geryon
Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?"

Yeniliğin çıktığı yıl + 100 denkleimi ile erişebiliriz (!)
tabii o zamana kadar dünya şavaşı falan çıkar...
+150 olabilir ?
0
sametc
Bazıları 2150 dediler acayip şekilde abarttılar.. yani kendilerine ve turkiyeye karşı acayip bir umutsuzluk.

bence 2008 de bu baglantıyı kullanabiliriz derim.

acaba turk telekom ozelleştirilince olabilirmi ? ama yabancılara gitmesinde koç+sabancı gircekmiş uygun gorurlerse acaba bunlar duzeltebilirmi ???
ve tabii bunların fiyat politikaları ne olur merak ediyorum.

0
bm
Bu ihtimalleri bilmiyorum. Koc olursa 512 kbit yapip adina Guvercin servisi deyip, digerlerini yasaklattirmak icin de lobi yapar gibime geliyor (gumruk birligi lobiciligini hatirlayin).

Baska ihtimal soyleyeyim: Telekom parcalanarak ozellesir ve lisans icazet ihsan vs. engeller olmadan telli ve telsiz (WiFi vs, + mesela FO kullanmayan lazerli cihazlarla) ISPlik serbestlesirse rakamlar tuttugu dakika bu tip servisler TR'de de olur. Bunlar hakikaten cok zor isler degil, olmuyorsa kendi kendimize engel olma aliskanligimizdan dolayi olmuyor.


0
sleytr
15 yıl sonrada Guvercin SLX çıkar artık.
0
irresistible
Devlet yoneticilerinin ve isadamlarimizin internet hizmetinden az harcamayla cok kar hevesinden vaz gectiklerinde..
0
resilence
değişik yorumlar var, çoğuna katılıyorum. Telekom özelleştirilmeden galiba bir hareket olmayacak, zihniyet değişmeyecek. önümüzdeki 3-5 yılda -bu kadar olmasa da- fiyatlarda düşüş hızlarda artış olacaktır. 100Mbit'i duyunca insanın HK'a gidesi geliyor o ayrı :)
0
elrond
Aslında bu tip bağlantılar çokta faydalı değil. Şöyle örnek vereyim Almanya da tatilde olduğum bir dönemde 4 Mbit olduğunu tahmin ettiğim bir bir bağlantıda DCC ile bir IRC kanalından aynı anda 3 adet film indirmeye başladım 4-5 saatte gelmişti yanlış hatırlamıyorsam ama gel gör ki makina I/O su kaldıramadı bu hızı, bende bu süre boyunca sadece downloadun bitmesini beklemek zorunda kaldım multitask hak getire :-)) (makinanın Notebook olması ve protokulun DCC olmasının bunda etkisi var tabi ama ben notebook kullanıcısı olduğum için bu hızlar için notebookların biraz daha gelişmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa TT hemen getirir :-P )
0
o_ozardic
o kadar ucuza 100Mbit bağlantı o kadar iyi bişey olsaydı, devletimiz çoktan getirirdi :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yahoo`nun başına sinema adamı geçti

FZ

1995 yılından beri Yahoo! şirketinin yöneticiliğini yapmakta olan Tim Koogle gitti ve yerine Terry Semel geldi.

58 yaşındaki Bay Semel 24 yıl boyunca ortağı Robert Daly ile birlikte Warner Bros şirketinde çalıştı. Bu süre boyunca iki ortak Hollywood'daki en sağlam ve risk almayı seven yönetici ekip olarak nam saldılar.

Bay Semel'in yeni yönetici olarak, medya dünyasının diğer kulvarları ile çok ilgili olmayan Yahoo! şirketini nasıl yönlendireceği merakla bekleniyor.

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.

Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

euler

Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.