Askerliği Gelenlere Duyurulur...

0
musshani
Türkiye’nin YÖK tarafından onaylanan ilk sanal üniversitesi bu yıl öğrenci alacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ve programa destek veren Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Haluk Maga İstanbul Ceylan Inter Continental Otel’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin ilk sanal üniversitesi hakkında bilgi verdiler.

Bilgi Yönetimi’ne programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile 500 öğrenci alınması planlanıyor. Öğrencilerin 2001-2002 öğretim yılında kayıt yaptırabilmek için Eşit Ağırlıklı ÖSS Puan türünde en az 105 puan almaları gerekecek.
Bilgi Yönetimi’nden mezun olacak öğrenciler, işletme ortamlarında bilgiyi oluşturmak, bilgiye erişmek, bilgi üzerinde işlemler gerçekleştirerek bilgiyi dönüştürmek, iletmek ve saklamak gibi temel işlemleri rahatlıkla yapabilir duruma gelecekler. Öğrenciler uygulamalı derslerde kişisel ve kurumsal iş yazılımlarını, birlikte çalışma sistemlerini ve intranet ortamındaki iş akışı sistemlerini kullanma becerileri kazanacaklar.

Programdan mezun olanlara Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi Programı Önlisans diploması verilecek.

Daha fazla bilgi için: bilgi.anadolu.edu.tr

Görüşler

0
gencbeyin
ya askerlik iyidir egitici ve eglencelidir bile...:-))
0
anonim
tam verimli cagimizda bizleri ureticilik yerine tuketicilige alistiran bir zihniyet...bu ulkeyi anlamiyorum.askerde bizim evladimiz komutanlarda.siayasilerde..irade bu millette degil ancak nedendir bilinmez...milleti isyan edecek ama hakki icin isyan edecek.lan simdi elimde olsa ulke degistirecegim diyecegim ama millet vatan sevmeyen birisi diyecek.ama gel görki vatani degil zihniyeti sevmiyorum.60 milyon insan bunun 2 milyonu ordumuz (eskiden peygamber ocagi idi.millet güle oynaya oglunu davulla zurnayla gonderirdi.simdi mantiksiz piyadeler)500 bini siyasiler 500 bini de elit kesim olsa geri kalan 57 milyon insan bu kadar kisi ile yonetiliyorsa bu iste bi acaiplik var derim.yaw bu komutanlar gucleri yetmiyo kendi evlatlarimizi bizim uzerimize yolluyorlar. o salaklarda dogurlugunu sorgulamadan akıllarınca komutan emridir deyip uzerimize gelmeleri iste o bitiriyo milleti.
0
gencbeyin
en verimli cagi olan (bir programci icin en verimli cag 17-25 dir) 17 yasinda piyasada calismak isteyen bir genc tas catlasa ne kadar maas alir?
0
anonim
tabi bunu genelkurmaydan kimsenin okumadığını ve asal ile irtibata geçip onlarında yökle yazışmaya başlamamasına dua edin
0
anonim
askerlik geldimi başa ya okul bitirmeyeceksin ya kaçacaksın yurt dışına ya tarkan olacaksın ya da
i.. töbe töbe
ama eninde sonunda hizaya geleceksin düzen belli düzülende malum
gideceksin sen de askere gideceksin
psikonevrotik olup döneceksin
heran yakalanabilirsiniz asker kaçakları bu sanal üniversite bir tuzak kaçakları yakalamak için
aman ha dikkat
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?

Wikipedia dünya basınını kandırdı!

FZ

Oscar ödüllü Fransız besteci Maurice Jarre, geçen Martta ölümünden sonra bazı uluslararası büyük gazetelerde çıkan anma yazılarına göre, "Öldüğümde hala kafamda çalan son bir vals olacak" demişti.

Ancak gazeteler bu şık cümleyi, internete bağlanabilen herkesin, istediğini yazıp, düzeltip, ekleyebildiği açık ansiklopedi Wikipedia’dan almışlardı.

Guardian, Independent gibi ünlü gazeteler ile BBC Music Magazine ve Daily Mail gazetesinin internet siteleri, yayımladıkları anma yazılarına koydukları bu cümleyi, internete bilgi kaynağı olarak güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu göstermek isteyen İrlandalı bir öğrenci uydurmuştu.

eBay PayPal`i satın aldı (almış)

conan

Olay Temmuzda gerçekleşmiş. Ama fazlamesai'de bununla ilgili bir yazı göremedim, ekleyeyim dedim. eBay sonunda paypal'i satın aldı. Hem de 1,5 Milyar Dolar deger biçerek. Daha önce eBay Billpoint'i de 1999'da buna benzer bir şekilde satın almıştı. Ama ne yazık ki payPal'e rakip çıkaramamıştı. (isminden midir nedir? ;) payPal ile açık arttırma ödemeleri elbette ki kolaylaşacak, ama yine aynı şey, para parayı çekiyor hehe ;)

Bir iki minik rakam:
- Şu ana kadar eBay ödemelerinin sadece %40'ı elektronik ödeme ile yapılıyormuş.
- eBay'in elektronik ödemede hedeflediği rakam: %60 - %70
- eBay'in 2005'te beklediği gelir: 3 milyar $
- Billpoint'in her sene kaybettiği para 10 - 15 Milyon $.

FreeBSD ile Tanışmanın Kolay Yolu: PC-BSD

anonim

PC-BSD yeni BSD dağıtımı ve FreeBSD'yi örnek alarak oluşturulmuş bir dağıtımdır.

PC-BSD bir Live CD'le gelen ve CD'sinde Red Hat'ın Anaconda'sına benzer bir installer ile size FreeBSD'yi kolay ve hızlı bir sekilde kurmanıza ve ayarlamanıza yardımcı oluyor.
FreeBSD ile tanışmanın daha kolay bir yolu var artık. Diskimiz de yer mi açsak acaba ?

Ayrıntılı bilgi için

Dağıtımın resmi adresi
PC-BSD'nin son versiyonunu indirmek için