ASP+ ve C# neler getirecek?

0
FZ
Microsoft şimdiden yeni Internet teknolojileri ile ilgili olarak ortalığı bombardıman etmeye başladı. Bunlardan en çok üzerinde durulanı ASP+ ve C# teknolojileri.
Dinamik sayfa üretme konusunda Microsoft'un çözümü olan ASP (Active Server Pages) şu anda IIS kullanan web sunucularında en cok tercih edilen Internet programlama arabirimi teknolojisi. ASP+ ile pek çok programatik yapı sisteme daha entegre edilmis ve otomatize edilmiş durumda. Şu anda bildiğim kadarı ile ilgili DLL dosyaları download edilip kurularak ASP+ aktive edilebiliyor ancak konu ile ilgili yeterli dökümantasyon ve kitap çıkmadan tavsiye etmem ASP'den ASP+'ya geçmeyi.

C# (C Sharp ya da "si diyez" diye okuyabilirsiniz duruma göre) ise Microsoft'un Java'ya karsi geliştirdigi bir teknoloji gibi görünüyor. Alınan haberlere göre Visual Studio'nun son versiyonunda Visual J++ yerine C# bulunacakmis. İsminin çağrıştırdığı gibi bu dil C ile C++'in bir tür sentezi gibi. ASP+ sistemi ile epey iyi entegre edilmis bir dil olmakla birlikte (en azından birkaç örnek kod bana oldukça şık göründü) henüz resmen piyasaya çıkmadı ve Microsoft sitesinde ya da baska bir yerde doğru dökümantasyon yok. Gene de tek tük olsa da ABD'deki iş ilanlarında C# bilen eleman aranıyor seklinde yazılara rastlanabiliyor.

İlgili Yazılar

Windows Kendi Sonunu mu Hazırlıyor ?

anonim

Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.
Kaynak: CHIP

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.

Microsoft´tan Özgün Bir Fikir: Popup Engelleme!

bahadirkandemir

Web sayfaları arasında dolaşırken, “IE in Windows XP SP2” başlığını görünce, Internet Exploder’daki yeniliklerin ne olduğunu merak ettim ve Internet Explorer Weblog sayfasına adım attım...

Firefox, Opera, Netscape’de sorunsuz görüntülenen W3C standartlarına uygun XHTML+CSS sayfaları, Internet Explorer’da olması gerektiği gibi görünmüyordu, belki bir ilerleme vardır diye düşünerek okumaya başladım. Umduğumu bulamadım, ancak Microsoft’un çok orjinal bir fikir üreterek, Internet Explorer için bir Popup Blocker yazdığını okuyunca gülmekten yerlere yattım :)
User Experience Changes
We give users more control over their browsing experience in a few ways. First, we block most things from coming up without some user action; for instance, pages can no longer automatically start a download unless the user clicks a link or accepts the download via our new Information Bar UI. We also came up with a very original idea – popup blocking. J Sites can now no longer open windows except when the user clicks a link or button to initiate it. Similarly, sites cannot change your home page without a user click as well.