JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

0
murat09
WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Görüşler

0
anonim
lpt1.jpg i ayni sekilde
0
anonim
sadece con degil lpt1, com1, com2, prn yani butun aygit isimleri iceren dosyalarin ismi kullanilamaz hic bir uzanti ile
ve con aygiti

console un kisaltilmisi standart output oluyor mesela soyle izah ediim
dir >LPT1 DERSEN dirin sonucu lpt1 e gider
dir >com1 dersen com1 e
dir >myfile.txt dersen myfile.txt dosyasina
dir >con dersende ekrana gider ve bu parametre defaulttur yani sen dir dediinde direk dir >con calisiyor

0
sundance
abicim bu işletim sistemi kullanılır mı yaaa :)) daha alet isminin com1 olması ile com1.jpg olması arasındaki farkı anlamıyorsa :)
0
FZ
Zannedersem parsing ve pattern matching olayında Microsoft programcıları biraz yetersiz kalmışlar :-P
Ama tabii adamlar meşgul adamlar, önemli işleri var.

Bu arada az önce bir arkadaşın Win2000 Professional ortamında Notepad ile bir yazı yazıp con.txt olarak kaydetmeye çalıştık, benzer hata mesajı aldık, herhalde bir son kullanıcı olsa idik kafayı yerdik. Ya da misal bunu bilen bir arkadaş böyle bir belgeyi bana yollayıp 'şuna bir şeyler eklemeye çalışsana' falan deseydi :)
0
anonim
Muhhaaa haaa
abi manyak komik olay ya bende denedim.Aynı şey
Ne yani şimdide dosyama vericeğim ismemi karışıyolar allah allah yaa
Masa üstünde bi dosya yarattım adını con olarak değiştiriyorum değişmiyo ama hatada vermiyo
Alem adamsın billy nediyim ben sana
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´un Yeni Testi

anonim

Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Microsoft`dan Yeni Bir eXPerience :))

sundance

Bilindiği gibi Microsoft Whistler`da Win2000 ve WinMe`yi biraraya getiriyor. Bir başka ismi Windows XP olan bu işletim sistemi, Office XP`i de kullanmanıza imkan sağlayacak.

Peki nedir bu Microsoft eXPerience ? Basitçe güçlü bir güvenlik sisteminin arkasından sadece belli sayılarda install edilebilir yazılımlar demek.

Eee, ayda bir windows çöktüğünde ne yapacağız :)))

Bir Windows-2000 Pro deneyimi

cayfer

Paylaşmadan edemedim...

Açıkçası NT serisi işletim sistemleriyle pek deneyimim olduğunu söyleyemem ama bugün başıma gelenler bana "İyiki de yokmuş" dedirtti.

Bir Win2K makinaya Azeri font ve klavye yayılım programı yüklemem gerekti. Dosyaları Azerbaycan'dan bir yerlerden indirdim. Güzelce yükledim ve doğal olarak (aslında doğal değil; "geleneksel" demek daha doğru olur) "reboot" istedi....

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?