Assembler 101

0
anonim
Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.
Bu emülatör temel olarak Assembler öğretmek için tasarlanmış. İçinde pek çok hazır uygulama ve dokümantasyon desteği içeriyor. Ayrıca programın çalışması sırasında mikroişlemcinin içinde neler olduğunu gözlemlemek de mümkün.

Son bir not olarak emülatörün tek kusuru 16-bit olması. Ancak başlangıç için yine de oldukça güzel görünüyor.

Görüşler

0
neurorebel
Iczelion diye bir beşerin tutorialları vardı. Bir de MASM32 falan indirirsen daha bir güncel bilgilerle donatabilirsin kendini. Iczelion'un sayfasında gerekli herşeyin paketlenmiş hali vardı zaten. Tabi bunlar Win32 platformuna yönelik. MSVC++ kullanıyorsan ve C de biliyorsan yazdığın basit kodları debug ve disassemble etmekte oldukça öğretici oluyor. Bol şans !
0
GolgeHan
http://i8086emu.sourceforge.net/

0
Geryon
OllyDbg kullansan çok daha güzel olduğunu göreceksin.
Evt windows için ama bundan kat kat daha faydalı olacağı kesin. 8086 mı ? 1Mb'dan fazla RAM'a sahip bilgisyarlar çıkalı çoook uzun zaman oluyor...
0
realist
Bu devirde 8086 emülatörleriyle uğraşmak neden?
Assembly öğrenmek istemenizin sebeplerinden bahsederseniz daha makul yöntemler önerebilirm.
0
anonim
Özel bir nedeni yok. Assembly bilmeden kendimi eksik hissediyorum o kadar. Daha özetle şöyle de söyle bilirim; Çünkü orada duruyor ve benim öğrenmemi bekliyor ;-)
0
Tarık
Ne kadar saçma bir soru bu?

Adam ne nasıl oluyor diye görmek, öğrenmek istemiş, sana ne?

Yani pek yetkili fm li ağabeylerimiz nasıl olmuşta bu soruya "ne için? kimin için?, nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?" gibi çıkışlar yapmamış inanılır gibi değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

conan

En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

Okino PolyTrans

Tarık

PolyTrans, birçok popüler 3D dosya biçimini, animasyon ve doku bilgisi ile birlikte birbiri arasında dönüştürebilen, aynı zamanda kendi başına modelleme ve render imkanı sağlayan kapsamlı bir yazılım. Bedava ya da açık kaynak değil fakat dönüşüm yelpazesine bakıldığında temel hedefinin profesyoneller olduğu ortada. Diyeceksiniz ki açık kaynak ya da özgür olması durumunda "amatörlere" mi hitap edecekti tabii ki değil. Fakat Türkiye' de açık kaynağı yalnızca amatör oyuncağı olarak görüp, profesyonel anlamda kullanmanın yanlış olduğunu düşünen bir kitle var. Neyse haberimize devam edelim.

Zemberek 0.5 çıktı!

FZ

Açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen Türkçe imla denetim sistemi Zemberek yazılımının son sürümü Zemberek 0.5 kamuya sunuldu. Değişiklik listesine göre sistem epey geliştirilmiş durumda. Zemberek projesinin yan ürünlerinden ve damardan Java hackerlarıyla dilbilimciler haricindeki hemen herkesi ilgilendiren Zemberek OpenOffice.org eklentisi 0.5 numaralı sürüm de kamuya sunuldu. Zemberek aynı zamanda ULUDAĞ ulusal GNU/Linux dağıtımı projesi kapsamında da Zemberek Pardus ismi ile kullanılmaya ve pek çok masaüstü programına otomatik imla denetimci olarak eklenmeye başlandı. Zemberek, LKD tarafından En İyi Özgür Yazılım kategorisinde de aday gösterilen yazılımlar arasında. Sistemin çalışma prensiplerini açıklayan geliştirici kılavuzuna ise bu adresten erişmek mümkün.