Klaus Knopper ile ropörtaj

0
conan
Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Görüşler

0
anonim
Knoppix'' i çok konuştuk, CD'' den çalışan bir Debian dağıtımı. Bir de Mandrake dağıtımı varmış CD''den çalışan : Virtual-linux. Yakında duyurulacak 1.2 versiyonu Mandrake 9.0 temel alınarak hazırlanmaktaymış. Detaylar için :

http://www.virtual-linux.org/nuke/index.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake 8.0 PPC çıktı

anonim

Linux çekirdeği kullanan işletim sistemlerinden biri olan Mandrake 8.0`in PowerPC versiyonu çıktı. Mandrake 8.0 PPC G3`ler için optimize edilmiş ve G4`lerde de gayet yüksek bir performans gösteriyor. Beraberinde Kde 2.2, Gnome 1.4, XFree86 4.0.3 ve XPMac ile gelen Mandrake, "Mac On Linux" uygulaması sayesinde Macintosh programlarını Linux üzerinde çalıştırabilmeyi de başarıyor. Ayrıntılı bilgi, satın almak ya da indirmek için: http://www.linux-mandrake.com/en/ppc.php3

Linux Foundation Bireysel Üye Alımına Başladı

javamorg

Linux Foundation, Eylül ayından itibaren bireysel üyelik sistemini devreye soktu.

Gentoo Derlenip Toparlanıyor

cbc

Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.

Gelecek A.Ş.'den Her İhtiyaca Yönelik Kolay Linux

anonim

Gelecek Desktop Vision

Gelecek A.Ş.'nin son ürünü Gelecek Desktop Vision, son yıllarda hızla değişen ve gelişen donanımlara, buna bağlı olarak ortaya çıkan ürünlere büyük bir uyumlukla çalışan ve diğer yandan yazılımlarda meydana gelen değişikliklere ve farklılıklara uyum sağlamış ayrıca tüm bunları çok modern, çok gelişmiş bir arayüzle (2 ve 3 boyutlu) ve kolaylıkla son kullanıcıya desteğiyle birlikte ulaştırmaktadır.

Kernel 2.6.10 çıktı

mos

Son "release candidate" sürümü 2.6.10-rc3 'ten pek farklı yanı yokmuş, ama yine de Linux kernelimizin son kararlı sürümü artık 2.6.10

Bu sürüme verilen ad da "woozy numbat" mış.
Zonked Quokka dan iyidir ;-)