Autodesk, Alias 'ı Satın Aldı

0
simor
Buraya gönderdiğim bu ilk haberin, benim için çok üzücü bir haber olduğunu belirtmeliyim. Senelerdir şahsen işimin olmadığı, yazılımlarından fellik fellik kaçtığım Autodesk, Aliassatın aldı.
Bilmeyenler için Alias, bir çok film endüstrisi kuruluşunun kullandığı 3 boyutlu animasyon yazılımı olan Maya nın üreticisi idi. Başka amaçlar için de kullanılır ama birincil işlevi buydu. Uzun süredir Silicon Graphics'in bünyesindeydi.

Mayanın gerçeği, kullananların bildiği gibi ve burda uzun uzun anlatamayacak olduğum, devrim yaratan ve kullanıcısını, bir şey üretirken bir çocuğun eline şeker verilmişçesine mutlu eden bir yazılım olduğu. İnanılmaz erişim hızına sahip menüleri, sonsuz diyebileceğim kadar kişiselleştirilebilen ve projeye uyarlanabilen menü ve araçlar mantığı vs vs.

1997 yılının son çeyreğinden beri kullandığım ve iş ürettiğim bu yazılım şimdi satılmış. Satın alınmış ta olabilir tabi :).

Önemli olan satılmış olması değil aslında. Bu yazılıma çocukça bağlanan bir fanatik değilim. Fakat satın alan firmanın şişko bir kedi gibi herşeyi yutan ve yaratıcılık-üretkenlik adına bana göre zayıf bir sergiye sahip bir isim olduğunu düşündükçe gerçekten mutsuz oluyorum. En sevdiğim kalemimi, fırçamı ve kağıdımı birileri elimden almış gibiyim kısacası.

Alias firmasının CEO su Doug Walker'ın paraya mı ihtiyacı vardı acaba? Steve Jobs gibi emekli olmak istiyor belki bilmiyorum. 2 saattir bu konuyla ilgili bir sürü forum takip ettim ve beni biraz olsun mutlu eden cevaba ve akabinde kendimce sonuca ulaştım.

8 senedir üzerinde iş ürettiğim ve yeterli bilgi sahibi olduğum ticari profesyonel bir yazılımın, ne tür değişimlere gebe edeceği belli olmayan bir firmaya satılması, sağdan soldan okuduklarım kadarı ile bir sürü insanın da benim gibi farklı 3d yazılımlara göç etmeye karar vermesine sebep olmuş... Korkunç bir vakit kaybı...

Açık kaynak kodlu yazılımlar, bize özgürlüğümüzü ve mutluluğumuzu veriyor, vermeye de devam edecek.

Görüşler

0
wizzyfx
Gerçekten çok üzücü bir haber. Tamda Maya'ya yeni alışmaya başlamıştım. İlaç gibi gelmişti. Umarım AutoCAD'e benzetmezler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

OpenBSD 3.0 Hazır

anonim

4 yıldır standart kurulumumda hiç bir açığı olmayan işletim sistemi ve openssh´ın yaratıcısı olan OpenBSD'nin son sürümü 3.0 1 Aralık'ta satışa sunuluyor. Şu an için pre-order kabul eden OpenBSD 3.0 hakkında detaylı bilgi için http://www.openbsd.org

Bağış Toplamanın Yeni Yolu: Fundable

arikan

Fundable bir grup insanın paralarını bir araya koyarak bir projeyi desteklemesini veya daha hesaplı ortak birşey satın almasini sağlayan bir web hizmeti. Örneğin açık kaynaklı bir yazılım geliştirmek için, veya bir sanat etkinliği duzenlemek için burada para toplanabiliyor. Belirlenen zaman aralığında belirlenen miktarda para toplanabilirse kampanya başarıya ulaşmış sayılıyor, eğer yeteri kadar para toplanamazsa toplanan paralar sahiplerine geri veriliyor. En son açık kaynaklı Internet text editoru FCKEditor için başlatılan kampanyada 6 kisinin katkısıyla $600 toplandı. Henüz yeni olan sistem online ilişkilerin mikro boyutta ekonomiye bulaşmasına güzel bir örnek.

Kızgın Programcılar Ordusuna Bir Üye Daha

TiberiusKirk

CNET news.com'dan...
"Gnutella author Justin Frankel is considering quitting Nullsoft, the company he founded and sold to America Online, following repeated clashes with his corporate parent over software projects."

Justin Frankel, kendi sitesinden yaptığı açıklamada, Nullsoft'tan ayrılma kararı aldığını açıkladı. Geliştirdiği WASTE adlı kriptolu chat ve P2P yazılımının Nulsoft'un sitesinden kaldırılmasını, kararının nedeni olarak açıklayan Frankel, AOL tarafından özgürlüğünün kısıtlandığını belirtti...

Frankel'in açıklaması:
http://www.1014.org

Hızır Emacs: Her Nev'i Internet Yayın ve Yazı İşleri

FZ

cs-lisp üyelerinden Ahmet Usal, Emacs ile etkili JavaScript, CSS ve PHP kodlamaya yönelik deneyimlerini Emacs Web Geliştirme Ortamı Neler Sağlıyor? başlığı altında paylaşmaya başladı. Usal'ın MEWDE (My Emacs Web Development Enviroment Project) projesi de anlatılanların bir parçası olarak meraklılar tarafından kullanılmayı bekliyor.