Avrupa Common Lisp Buluşması: Sunumlar ve Videolar

0
FZ
Bu sene 24 Nisan tarihinde, Amsterdam'da, 19 ülkeden 80'i aşkın katılımcıyla gerçekleşen ECLM2005 (European Common Lisp Meeting) pek çok ilginç sunuma ve konuşmaya ev sahipliği yaptı.

Daha önce burada sık sık adı geçen Practical Common Lisp kitabının yazarı Seibel'in "Lispçi olmayanlara Lisp'i nasıl anlatırsınız" başlıklı eğlenceli konuşmasından tutun António Menezes Leitão'nun "Lispçiler için Java" sunumuna dek pek çok videoya Weitz'in sitesinden veya İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü yansısından erişmeniz mümkün.

Görüşler

0
bm
CD satan arkadaslar acaba bu tip seyleri istek uzerine DVD olarak dagitmayi dusunurler mi? Yani dagitim izni olan buyuk dosyalari -- istek uzerine -- cekip, DVD'ye veya CD'ye yazarak siperis verene yollamaktan bahsediyorum. Bundan buyuk bir kazanc cikmaz belki ama tahsilat, kayit, ve postalama duzeni olan birisi icin 'degecek' bir ek kazanc olabilir diye dusunuyorum. Iyi de bir hizmet olur.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lisp'i Anlamak

anonim

Fazlamesai'deki Lisp hayranları bunu nasıl atladı bilmiyorum ama digg.com'da rastladığım, biz ölümlülerin kullandığı sıradan programlama dilleriyle uğraşanların da anlayacağı bir dille yazılmış The Nature of Lisp başlıklı bu yazı, Lisp hakkında şimdiye kadar okuduklarımın toplamından daha fazla şeyi anlamamı sağladı.

Common Lisp ve Bir Optimizasyon Tekniği: Memoization

FZ

"Memoization" tabiri bilgisayar bilimlerinde ilk kez Donald Michie'nin 1968 yılında Nature dergisinde yayımlanan Memo functions and machine learning (Memo fonksiyonları ve makina öğrenimi) makalesi ile gündeme gelmiştir.

Memoization tekniği bir fonksiyonu hesaplarken önceden hesaplanmış değerleri hesaplamadan kullanmak, dolayısı ile işlemi hızlandırmak olarak tarif edilebilir. Sözcük olarak "memorization"ı yani "ezberleme" eylemini çağrıştırmakla birlikte daha genel bir anlamı kapsamaktadır.

Programlama dilinden bağımsız olmakla birlikte, bu yazıda "memoization" tekniğinin Common Lisp'te nasıl kullanılacağına bakacağız. Bunun için Peter Norvig'in PAIP kitabı ana eksenimizi oluşturacak.

Cusp: Eclipse için Common Lisp Eklentisi

zekzekus

Lisp ile uğraşan ama Emacs editörüne alışamamış benim gibi kullanıcıların yardımına Eclipse IDE ortamı için hazırlanmış Cusp eklentisi yetişiyor.

Microsoft VisualLisp#'i Mi Duyuracak?

FZ

Bill Clementson, blog'undaki son girdide şöyle yazmış:

Don Box, XOM, XML ve SOAP üzerine yaptığı çalışmalardan ötürü Microsoft'a geçmeden önce de bir hayli tanınan bir isimdi. Epey akıllı bir adamdır ve blogunu düzenli olarak takip ederim. Ancak son yazılarından birinde "Lisp/Scheme Jobs" başlıklı bir şey görünce şok geçirdim:

Core Services Projesi Duyuruldu: Gönüllü Common Lisp Programcıları Davetli

FZ

Tam da az önce FZ Blogs ortamında Türkiye’deki ticari BT ortamında Common Lisp platformunun yerinden bahsediyordum ki cs-lisp e-posta listesine gelen "Core Services" projesi başlıklı e-posta dikkatimi çekti. COR3 ekibinden Aycan İrican şöyle demiş:

Geçen aylarda yazdığımız bir web uygulamasının sonucu olarak, birtakım servisleri uygulamadan ayırarak bir genel kütüphane yazmayı planlıyoruz. Bu nedenle common-lisp.net üzerinde bir proje açtık.