Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde

0
anonim
Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde. Bizim ülkemizinde yakında tamamen AB mevzuatlarına geçeceği düşünüldüğünden . Bu Linux ve diğer ücretsiz yazılımlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yazılım Patentlerinde bağımsız bir Avrupa için simdi dilekçe gönderin.
Be the source with you
gnu

Görüşler

0
anonim
BASVURANLARIN SAYISINDA BIR ABARTMA VAR GALIBA
130 k KADAR IMZA ATILDIGI BELIRTILIYOR AMA URL SATIRINDA SORGULAMA SAYISINI KENDIMINKINDEN KUCUK YAZDIGIMDA TEK KENDI BASVURUMU GORUYORUM.
BASKALARI DA INCELEYEBILIR MI?
0
Nightwalker
Bu sitenin kullandığı scriptle ilgili bir sorun olmalı sitedeki iletişim adresine bir mail at.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Flash: Gnash

tongucyumruk

Macromedia Flash Player'ın GNU/Linux sürümü hakkında uzun zamandır çok çeşitli şikayetler vardı. Yavaş olması, ses sistemiyle ilgili sorunları ve olmadık zamanlarda web tarayıcının çökmesine sebep olabilmesi bu problemlerden sadece bazıları. Özgür yazılım kullanıcılarının çığlığını duyan FSF PubSoft'un da katkılarıyla GNash Projesini duyurdu.

OpenMoko: Dünyanın ilk özgür mobil iletişim platformu!

sleytr

GNU/Linux ve diğer bir çok özgür yazılım kullanılarak geliştirilen OpenMoko, hem donanım hem de yazılım açısından özgür bir platform vaad ediyor. Ve bu platformun vücut bulduğu ilk cihaz olan Neo1973 dünyanın ilk özgür cep telefonu olarak sonbaharda marketlerdeki yerini almaya hazırlanıyor. Tabi cihazın geliştirici sürümüne sahip olup kendi telefonunu doyasıya hacklemek için sabırsızlananlar ya da son üründe kendi payınında olmasını isteyenler Mart ayında satılmaya başlanacak geliştirici sürümünü 350 USD karşılığında edinebilirler.

PCI Aygıt listesinin sonu!

raistlinthewiz

Uzun yıllar boyunca Free PCI Listi oluşturan Jim Boemler listenin yer aldığı sitesini kapatmak zorunda kaldı!
Bu liste open source işletim sistemi yazanlar için önemli bir kaynak teşkil etmekteydi.
Fakat PCI-SIG, avukatları vasıtasıyla sitenin kapatılması sağladı. Nedeni ise:
Sitede kullanılan "P","C" ve "I" harfleri ve PCI logosu! Komik bir durum!

Gerçek Dünya`dan Nağmeler ;=)

SHiBuMi

Bu Microsoft & Linux konusunda yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum , birebir yaşanan bir olay :)
Halka açık şirketlerimizin birinden , gayet şık takim elbiseli iki kişi, calıştığım şirkete yeni web tabanlı ürünlerini tanıtmak üzere geldiler.

Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır?

FZ

Richard M. Stallman tarafından özgür yazılımın felsefesinin en net şekilde ortaya konulduğu, güçlü argümanlarla desteklendiği Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? başlıklı makale Türkçe'ye çevrilmiştir. Zihin sarsıcı, ufuk açıcı bu makaleyi herkese tavsiye ediyor ve yorumlarınızı, eleştirilerinizi vs. burada bizimle paylaşmanızı diliyoruz.