Avustralya`da 50 yıldır çalışmakta olan bilgisayar!

0
conan
Avustralya'da bir müzede hala hayatta ve çalışmakta olan elli üç yaşındaki bir bilgisayarı ziyaret etmek ister misiniz? :) Eh, uçak paramız yetiştiğinde neden olmasın? :) Şaka bir yana 1949 yılında üretilmiş olan ve dünyanın 4. bilgisayarı olma ünvanını taşıyan bu yaşayan efsane hala işler durumdaymış. Bilgisayarın 0.001 Mhz işlemci ve 2000 bayt hafıza ve 2500 bayt da sabit disk (şüpheliyim bu konuda) alanı bulunmakta ve ismi de CSIRAC. CSIRAC hala elle karta basılmış müzikler çalabilmekte ve hatta çaldığı müziği de bu linkten dinleyebiliyoruz. (Dünyanın bilgisayarla üretilen ilk müziği olduğu iddia ediliyor)

Şu anda milisaniyelerle yapılabilen hesapları yaklaşık 1 saatte bitirebilen bu makina o zamanın insanları için bir mucizeymiş. Bu işlemler 20 kişi birleştiğinde yaklaşık bir haftada bitirilebilen işlemler unutmayın! :)

CSIRAC bir kac ton ağırlığındaymış ve bir mahalleyi aydınlatabilecek elektrikle çalışıyormuş. Ayrıca Amerika ve İngiltere dışında üretilen ilk bilgisayarmış.

Bu linkte bilgisayarın resimlerini ve de tarihçesini bulabilirsiniz. Daha da detaylı bilgi isterim derseniz işte buraya bakın.

Görüşler

0
barisozyurt
Türkiye' ye giren ilk bilgisayar ne zaman gelmiştir, kim ve niye getirtmiştir, ayrıca şu anda nerededir; bilgisi olan var mı?
0
tongucyumruk
Sanırım Mustafa Akgül hocam biliyordur bunu (hatta belki kullanmıştır bile)? Siz ne dersiniz.
0
anonim
Neden merak ediyorsun ?
0
barisozyurt
sen neden etmiyorsun? dahasi merakli olanlarin merakinin limitinden sana ne; merak polisi misin? hiçbirşeyi merak etmeyenlerdensen FM' de ne işin var? ya da neden merak ettiğimi neden merak ediyorsun?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her çocuğa bir dizüstü

cbc

Daha önce bahsettiğimiz laptop sonunda hazır. Prototipini görüp incelemiş birinin hazırladığı bu yazıdan cihaz üzerinde Red Hat çalışacağını, Squeak ve Logo barındıracağını öğrenebilirsiniz.

Ayrıca bu cihazı satın almak mümkün olmayacak, sadece öğrencilere dağıtılmak şartı ile piyasaya verilecek.

Kaynak: /.

AMD, Transmeta elele

butch

CNN in haberine göre artık geleceğin işlemci mimarisine iki dev firma işbirliği yaparak yön verecekler. AMD ve bu pazarın yeni üyesi Transmeta. İşbirliği 64bit işlemci yarışını da oldukça hareketlendireceğe benzer. Bekleyelim görelim...

Enerji İsrafı, Google ve Dünya'nın Geri Kalanı...

darkhunter

ecoIron isimli blog'un sahibi, green computing'ci Mark Ontkush'un oldukça ilginç bir teorisi var: Google'ın arkaplan rengi siyah olsaydı, yılda 3000 Megawatt-Saat tasarruf edilecekti!

Dual 800 MHZ, Power Mac P4 1.7 GHZ´i geçiyor

anonim

Apple'ın yeni Power Mac G4 Dual 800 MHZ'lik makinası New York'da ki Macworld'de yapılan test de, IBM Netvista Alta 1.7 GHZ Pentium 4 makinasından 2 kat daha hızlı çıkıyor. Eh tabi Mac ler hala 64 bit...

detaylı bilgi için...

Pentium´un Sahte MHZ´leri!!!

Evil_Empire

Pentium 4'ün yavaş kalmasının sebebi pipeline sayısının iki kat olması sonucu tahmin algoritmalarının işleri biraz karıştırması. Ayrıca MHZ bazındaki aldatmaca.