Her çocuğa bir dizüstü

0
cbc
Daha önce bahsettiğimiz laptop sonunda hazır. Prototipini görüp incelemiş birinin hazırladığı bu yazıdan cihaz üzerinde Red Hat çalışacağını, Squeak ve Logo barındıracağını öğrenebilirsiniz.

Ayrıca bu cihazı satın almak mümkün olmayacak, sadece öğrencilere dağıtılmak şartı ile piyasaya verilecek.

Kaynak: /.

Görüşler

0
butch
0
darkhunter
Geçenler de katıldığım bir sempozyum da intel türkiye genel müdürü, 100$'lık laptop'un "kaliteli" olamayacağını, zaten ortada bir render'den başka birşey olmadığını falan ima etmişti.

Alt seviye işlemcilerini bu fiyata satan firmaların bu alet hakkında olumlu görüş bildirmelerini beklemiyorum ama intel'in bu konuda çok eleştiri yediği ve yiyeceği de aşikar. AMD'nin halihazırda bir ucuz sistem projesi var, iyi kötü eleştirileri savuruyorlar bununla.

Intel de uluslararası arenanın "züppe" üreticisi olmaya devam ediyor. Anlaşılan celeron da kar etmiyor artık...
0
roktas
Umarım gelecekte hatırlanacak tarihi bir haber olur bu. Pilot bölgeler arasında Mısır, Tunus, Tayland vb ülkeler var. Türkiye'den bu konuda bir girişim yok sanıyorum. (Girişim olsa bile Türkiye'nin ekonomik şartları BM'nin öncelik kriterlerine uymayabilir.)
0
roktas
Kofi Annan'ın basın toplantısına göz atmayı ihmal etmeyelim...
0
roktas
Jim Gettys (önemli bir X Window geliştiricisi) günlüğünde bu dizüstü hakkında ilginç bilgiler vermiş:
  • AMD x86 Geode işlemci, asgari GX2 @ 500mhz
  • 128 MB RAM; yavaş, fakat ucuz
  • Asgari 512 MB Flash bellek
  • Dahili 802.11 kablosuz (muhtemelen) Atheros yongası
Gettys'in özgür/açık kaynak geliştiricilerine yönelik tavsiyeleri de var. Şu tespit çok çarpıcı: "Şansınız yaver giderse, dünyanın her yerinden geliştirdiğiniz yazılımları kullanmaya aday yeni bir kitle; 2007'ye kadar 100,000,000 mertebesinde"
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En Harbi Kişisel Bilgisayar

parsifal

Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...

LIRC İle GNU/Linux´a Uzaktan Kumanda Edin

FZ

GNU/Linux çalıştıran sisteminiz üzerinde müzik dinlerken bir uzaktan kumanda ile ona hükmetmeye ne dersiniz? Peki ya elinizdeki uzaktan kumandayı fare gibi kullanmaya? Bilgisayarınızın sadece IR sinyalleri almakla yetinmeyip aynı zamanda bunları gönderebileceğini de biliyor muydunuz?

Kalbi daha hızlı çarpmaya başlayanların yapması gerekenler belli: Önce LIRC (Linux Infrared Remote Control) sitesi ziyaret ediliyor. Oradaki dokümantasyon hatmediliyor. Ardından da `seri porta bağlayacağım bir IR alıcı devresini nasıl yaparım?´ sorusuna verilmiş en güzel cevaplardan biri olan bu site ziyaret ediliyor. (Sitenin Cocoon ile hazırlanmış sürümü biraz daha şık). Fazla söze ne hacet. Bir yandan program derlenirken diğer yandan havyayı lehim işleri için ısıtmaya başlayın ;-)

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

GameBoy ile Web Server?

FZ

Donanım kategorisinde veriyorum ama yazılım mı desem ne desem? Yani şu el kadar oyuncak GameBoy üzerinden çalışan bir web server. Neden, niçin, nasıl? Susuyorum ve derin bir tefekküre dalıyorum ;-)