Awstats: Olması gerektiği gibi Web İstatistik Programı

0
tunc
Son zamanlarda gittikçe populer olan web istatistik programlarından biri olan Awstats bir çok özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Online update, geliştirilmiş log analyzer , detaylı istatistikler ve bolca dil seçeneği v.s. Bu tarz programlar kişinin zevkine göre değiştiği için belki arayüzünü beğenmiyebilirsiniz , bundan dolayı yakın özelliklere sahip webalizer ı kullanabilirsiniz. Aşağıda awstats'ı kurdugum bir url'yi veriyom ,takılın gezin :) Bu arada dediğim programları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Webalizer Awstats
Ondakikaara

Görüşler

0
anonim
merhaba
programi sitesinden indirdim ama pek bir sey anlamadim acaba bu programin nasil kullanilacagini anlatabilirmisiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNUstep live CD

yuxel

Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

Torvalds: Linux, yoluna devam edecek

anonim

Mart ayında Unix kodları telif haklarını elinde bulunduran SCO Group şirketinin IBM’i Linux’un Unix’e dayandığı ve IBM’in bu Unix kodlarını Linux’u geliştirmek için kullandığı iddiasıyla mahkemeye vermesi ve Linux kullanıcılarından telif ücreti tazmin edeceğini açıklamasının ardından Linux’un ‘bağımsız”lığı tartışmaya açıldı.

Linus Torvalds daha önce bir çok kereler Linux’un Unix kodlarıyla Berkeley Software Solution kodlarını paylaştıkları için akraba olduğunu ancak bunun bir bağlayıcılık içermediğini belirtmişti.

Torvald ile yapılan söyleşiyi de sizlere iletelim:

Bilimadamları Sony Playstation 2 Kullanıyor!

FZ

Ama oyun oynamak için değil çok karmaşık vektörel ve matris hesaplamalarını kısa sürede yapabilmek için. ABD´deki Ulusal Süperbilgiişlem Uygulamaları Merkezi´ndeki (NCSA - National Center for Supercomputing Applications) araştırmacılar çok hızlı hesap yapabilmek için Sony Playstation 2 bilgisayarlarının hesaplama gücünü GNU/Linux işletim sistemi ile birleştirdiler.

Linux işletim sistemi ile kurulan ve 70 adet Sony PS2 bilgisayardan oluşan bu küme bilgisayar sistemi (cluster) yüksek yoğunlukta hesaplama gerektiren uygulamaların programlanması için kullanılıyor.

HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

FZ

Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.