HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

0
FZ
Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.

Görüşler

0
Nightwalker
Hp türkiyede özellikle üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşan notebook akımını fark etsede türkiyede de böyle bir kampanya başlatsa... Hem onlar kar eder ve geleceğin büyük müşterilerini şimdiden HP kullanıcısı yapar Hem de bizler bu çok uygun fiyatlarla birer notebook sahibi oluruz. Acaba bu siteyi okuyan bir Hp yetkilisi bulunur mu ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Kullanmamak İçin 5 Neden

vst

Linux kullanmamak için işte size 5 neden... Tıklamadan önce söyleyelim, bu bağlantı sizi biraz güleceğiniz, gülerken de biraz düşüneceğiniz bir sayfaya götürüyor. Ne düşüneceğine karar veremeyenlere bir ipucu: Yaygın olarak kullanılan bir işletim sistemi üreticisinin ve onun desteğiyle inceleme raporları hazırlayan danışmanlık ve araştırma firmalarının sektördeki bilgi asimetrisinden faydalanarak yaptığı şey manipulasyon değildir de nedir?

Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

FZ

Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

Linux için XP Görünümü

Soulblighter

Kaç kişi bunu ister bilmiyorum. Ama adamlar Windows XP görünümlü masaüstü ortamı yapmışlar. Linux kullanıyorsunuz ama Windows XP kullanıyormuşsunuz gibi. İlgilenenlere...

www.xpde.com

RAM Tabanlı Sabit Disk

malkocoglu

Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).