Bant genişliğini çalana, yaratıcı bir ceza!

0
sundance
ZDNet'in yazarlarından biri, makalesinde bahsettiği X-Box'ın resmini sayfaya koymak yerine, Internet'ten bulduğu bir sayfadan linklemiş.

ZDNet'in trafiği malum, sözkonusu sitenin sahibi de bir anda bu kadar yoğun bir trafikle karşılaşınca durumu araştırma gereği duymuş ve bir bantgenişliği hırsızlığı ile karşı karşıya olduğunu anlamış. Genelde yapıldığı gibi şikayet etmek yerine, sözkonusu yazarın fotoğrafını uygunsuz bir fotoğrafa montajlayıp, linklenmiş olan X-Box resmi ile değiştirmiş.

Görüşler

0
bahadirkandemir
Dugg!
0
FZ
İntikam soğuk yenen pek bi teknolocik yemektir hesaabı :)
0
anhanguera
hahaha supper!
0
anonim
budur...
0
sefalet
:) madara etmenin anlamı bu olsa gerek.
0
HungryMind
Site sahibi yazardan daha kurnaz çıkmış ama bence adam intikamını alırken fazla abartıya kaçmış.
0
elrond
Allah allah garip olan madem çalacaksın band genişliğini, geniş olan bir yerden mesela xbox.com' dan çalsana be adam; orda istemediğin kadar resim var. Kimsenin de ruhu duymaz. Ne işin var garibanın bandgenişliği ile. Az bile yapmışlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

FZ

Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Google Hızlanmak İçin Bilgisayar Bilimcilerine Güveniyor

FZ

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimi araştırmacılarının çabaları meyvelerini verdiğinde Google kısa bir süre Internet´i şimdikinin 5 katı daha yüksek bir hızda indeksleyebilir hale gelecek!

Stanford´daki araştırmacılardan Sepandar Kamvar´a göre "Google´ın şu anda kullandığı PageRank algoritması korkunç veri miktarı yüzünden zorlanmaya başladı. 3 milyar sayfayı indekslemek PageRank ile günler alabiliyor. Belli bir bireye göre kişiselleştirilmiş bir indeksleme ise paralel çalışan 5000 bilgisayarın yaklaşık 5 gününü alabilir. Bu kabul edilebilir bir süre değil."

İnternette şehir rehberleri

anonim

Bilmiyorum bulunduğunuz şehire ait bir web sitesi var mı? Eger İstanbuldaysanız bu sitelerden bir dolu bulmanız mümkün... Ama belki de adını bundan önce sadece gazete veya televizyonlarda duyduğunuz şehirlerin internet rehberleri var. Bu siteleri henuz 20 yaşını aşmayan gençler tasarlamış. Ben baktım isterseniz birde sizler göz atın.
www.kutahyasehri.com

(Editörün Notu: sizlerin de bildiği başka bireysel oluşum şehir rehberleri varsa onları da buraya gönderin yorum olarak, herkes öğrenmiş olsun. Motoru yakmayın, bilgiyi paylaşın. :-) )

İnternet radyoları

tongucyumruk

Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.

Yahoo Turkiye'ye mi Geliyor?

anonim

Yahoo, Microsoft'un teklifinden sonra herhalde paniklemiş olacak ki ardı ardına yeni ürün duyuruları yapıyor. Flickr'a video eklentisi bunlardan sadece biri.

Ama bizi en cok ilgilendireni herhalde şu iş ilanı. Anlaşılan o ki, biraz geç de olsa, Yahoo Türkiye'ye geliyor. Aranılan pozisyon "Community Manager" - bu da sadece bir acenta açılacağına işaret ediyor. İleride bağımsız bir Yahoo'nun Türkiye'de geliştirici ilanlari da verdiğini görmek umuduyla...