Becer Şu İşi!

0
FZ
Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P
Daha önce "Çok iyi seviyede ASP, VBScript, JavaScript, SQL, C++, Java, Assembler, Tcl/Tk, UML, Photoshop, Dreamweaver, Flash, CISCO bilen programcı (!) aranıyor. En az 2 yabancı dil bilmesi, askerliğini yapmış ve 30 yaşının altında olması tercih sebebidir." şeklindeki müthiş iş ilanları ile karşılaşmış olanların gülümseyerek takip edecekleri sitelerden biri olmaya aday ;-)

Görüşler

0
o_ozardic
iyi bi de masterını yapmis falan demememisler :D
0
redial
Bun abenzer bir ilani belki kufreder rahatrlarim dusuncesiyle aramis, karsimdaki zavalliyi gorunce kufretmekten vazgecip sormustum, -bu kadar seyi neye dayanarak istiyorsnuz, elinizde bu dunya disi varliktan hic var mi?- seklinde;
bilgisayarlara bakan bir cocuk varmis, bir gun patronla maas zammi yuzunden birbirlerine girmisler, eleman mesainin ortasinda cekmis gitmis, bunlar da hemen cocugun cv sini bulup orda ne varsa aynisini yazmislar :)

zaten, yukaridaki kadar isi yapan adama -bizim bilgisayarci- seklinde hitap eden birine ne soyleyebilirsiniz ki?

FZ nin deyimi ile derin bir tefekkure dalmaktan baska ne var?
0
FZ
Bir e-ticaret olayı için doktorasını yapmış, SQL üzerinde 15 yıl deneyimli, Solaris ve MS sertifikalı, 29 yaşından gün almamış, askerliğini yapmış eleman arıyoruz. Sorumluluk sahibi, az laf çok iş yapabilecek biri (yani çöplük haline dönmüş projeyi haftasonları da çalışarak ve bize soru sormayarak kendi kendine ayağa kaldıracak biri). Ücret makuldur (yani biz gayet makul olduğunu düşünüyoruz ve önemli olan da bu zaten) :-P :-P :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ortaokul Mezunu “Genetikçi”

anonim

internethaber.com: Mustafa Bilgiç, ortaokul mezunu olmasına rağmen, adeta bir genetikçi gibi uğraşarak beyaz tavuskuşu üretti.

Ulubat Gölü kıyısındaki 20 dönümlük araziyi cennete çeviren ve ömrünü doğa korumacılığına adayan Mustafa Bilgiç, “uzun yıllardır bütün enerjisi ve birikimini, kuş ve ağaçların bakımına harcadığını” söyledi.

Oluşturduğu “cennet”te 50’yi aşkın kuş türü bulunduğunu, ancak “bunların arasında kendisi için ayrı bir yeri olan tavus kuşlarını çok sevdiğini ifade eden Bilgiç, şu anda da ‘gelin gibi’ beyaz tavus kuşu üretmenin mutluluğunu yaşadığını” kaydetti.

BSA´yı da vururlar :)

redial

BSAnın sitesine girişte açılan bir pop-up aşağıdaki uyarıyı yapıyor :)

Usta bir felsefeci ile hayat,bilgelik, anti-depresanlar ve akademisyenlik üstüne

FZ

Ülkemizin tanınmış felsefecilerinden ve bilim felsefesi, bilgi teorisi, felsefe tarihi, ahlak felsefesi üzerinde uzmanlaşmış araştırmacılarından, ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam kendisiyle yapılmış son röportajlardan birinde pek çok konudan, her zamanki sıradışı ve çarpıcı üslubuyla bahsediyor.

İnam'ın değindiği konular arasında bilge bir adamın neden fırlama olması gerektiği, akademisyenliğin hiç bilgece bir iş olmadığı, şeytanla konuşmanın nasıl bir şey olduğu, ODTÜ gençliğinin büyük bir kısmının neden bunalıp anti-depresan kullanmaya başladığı, Platon'dan bugüne memleketinin halinin ne olacacağının neden bir türlü karara bağlanamadığı gibi şeyler var.

Zaman zaman FM'de girdiğimiz tartışmalar bağlamında da pek çok şey çağrıştırabilecek, güzel ve eğlenceli bir yazı.

Köylülerin internet çilesi!

anonim

internethaber.com'dan: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın çiftçiyi desteklemek için dönüm başına verdiği parayı almak isteyen köylüler, formlarda istenen kimlik numaralarını öğrenebilmek için internet cafelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın Çiftçilere Doğrudan Gelir Desteği projesi kapsamında arazilerinin dekar başına ödediği 10 milyon lirayı almak isteyen Bolulu çiftçiler, doldurdukları formlarda Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını öğrenmek için sabahın erken saatlerinden itibaren internet cafelere hücum etti. İnternet cafelerin geç açıldığını öğrenen köylüler, `Ama bütün işyerleri açılırken internet cafelerin geç açılmasına anlam veremiyoruz. İşimizi son güne bıraktığımız için sıkıntı yaşıyoruz. Kimlik numarası almak için çektiğimiz çileye bakın` dediler.

Bilimsel Toplantıların Duyuru Siteleri: Erişilebilirlik Üstüne

FZ

İki farklı bilimsel toplantı. İki farklı duyuru web sitesi.

Bu sitelerin amacı nedir, bağlanan kişiye en kestirme yoldan o bilimsel toplantı ile ilgili detayları sunmaktır öyle değil mi, yani toplantı yeri, tarihi, katılım şartları, vs.

Amaç bilgi vermekse bunun için standartların kullanılması, web sitesinin olabildiğince hedefe yönelik, kolay erişilebilir ve her türlü platformdan ulaşılabilir olması gerekmez mi? Böyle bir iş için grafik etkilerin yoğun olduğu, tamamen FLASH tabanlı bir siteyi mi tercih edersiniz yoksa w3c standartlarına uygun metin tabanlı web tarayıcılarla dahi görüntülenebilecek bir siteyi mi? Tüm içeriği, tüm bilgileri bol grafik efektli bir FLASH dosyasının içine gömerek mi sunmayı tercih edersiniz yoksa metin tabanlı HTML ya da XHTML olarak sunmayı mı? Amaca uygun iş yapmayı mı yoksa sırf teknoloji olsun diye teknoloji kullanmayı mı?

Yorumu size bırakıyorum, buyrun kıyaslayın (kendiniz de benzer örnekler bulabilirsiniz):

1- http://www.dilkongre2004.anadolu.edu.tr/

2- http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Not: İkinci web sitesi ile ilgili tek eleştiri Türkçe halinin olmaması olabilir ki söz konusu etkinlik İngilizce gerçekleştirileceği için belki bu mazur görülebilir (yine de Türkçesinin olması kötü olmazdı).