BeOS'un Devamı Zeta

0
zilog
Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
sleytr
Altındaki yorumlar incelemenin kendisinden çok daha bilgilendirici geldi bana.
0
zekeriya_akyildiz
yakında kuracağım elime bir geçsin. burada tanıtımını yaparımda.

Not türkçe desteği var.
0
lazarus
www.turkbug.org zeta ve beos türk kullanıcıları gurubu Bu konuyla ilgili arkadaşlar arıyoruz , site yönetiminde de yardıma ihtiyacımız var , Bu kış bir kaç üniv. de zeta tanıtımı olacak , ilgili arkadaşlar irtibata geçebilir. İlgili arkadaşlara Zeta da gönderilir .

ismail@turkbug.org

0
yilmaz
bizim unide belli tarihlerde yazılım günleri oluyor yardımcı olmaya çalışırım.
0
lazarus
o halde lütfen benimle irtibata geçin :)
0
yilmaz
size yolladığım mailler geri dönüyor. siz bana ulaşın :D yilmaz@capartakus.com
0
TurkBUG
Linux Mailserverimizin donanım sorunları vardı.
Bunlar gidderildi.

İlgilniz için teşekkürler.
0
yilmaz
size önce bir mail server lazım.
0
zilog
İlgilenenler için bir başka inceleme. Bu daha kapsamlı:
http://haikunews.org/projects/zeta-1.0-review/
0
TurkBUG
Zeta'nın eksik yerelleştirme kısımları var.
Bunlar için ingilizcesi veya almancası sağlam eleman aranmakta....
0
TurkBUG
TurkBUG'un yeni Zeta Portali için yardım aranıyor.

Mambo PHP CMS'i üzerinde kurulu olan bu portal'in derlemesinde yetenekli eleman araniyor.

Bilgi için:
ismail@turkbug.org
atilla@turkbug.org
webmaster@turkbug.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazla Yaklaşma Gözün Bozulur...

musshani

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati Tolun, bilgisayarın gözleri bozmadığını belirterek, "Ancak kişilerde daha önceden var olan göz sorunları, yoğun bilgisayar kullanıldığında ortaya çıkar" dedi.

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

Macromedia for GNU/Linux

demonic

Macromedia firmasının popüler Windows programları olan Flash, Dreamweaver ve benzerlerinin GNU/Linux sürümlerini pek yakında görebiliriz.Bu durumda Linux Windows karşısında biraz daha güçlenecek gibi.

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)