Bilgi Universitesi Turing Günü 2006

0
coskung
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, ünlü Bilgisayar Bilimcisi Alan M. Turing'in adına ithafen Turing Günleri adında bilimsel bir konferans düzenlemekte.
2002 yılından beri düzenlenmekte olan konferans, her yıl seçilen özel bir konu başlığı üzerinde, dünya çapında çalışan bilim insanlarını biraraya getirmeye çalışmakta.

Geçtiğimiz yıllarda "Quantum Programming", "DNA Computation" gibi konu başlıkları seçilen konferansın bu yılki teması "Randomness & Complexity" olarak belirlendi.

27 Mayıs Cumartesi günü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesinde gerçekleştirilecek konferans öncesinde ve sonrasında, konferansa katılan bilim adamlarınca dersler verilecektir. Konferans hakkında detaylı bilgiye ve konferans programına buradan erişebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Kahve İçeceğine...

darkhunter

Nasa bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre mariuana, meskalin, LSD, amfetamin ve kloralhidrat kafeine göre daha az zararlıymış!

Sesiniz Sizi 30 Saniyede Ele Veriyor

FZ

İzlenimler yanıltıcı olabilir ama İsrailli araştırmacı Dr. Yoram Levanon bir kişiyi 30 saniye dinleyerek onun hakkında muazzam bilgiye sahip olabileceğini belirtiyor.

Ortağı Dr. Lan Lossos ile birlikte geliştirdikleri insan sesini analiz etme yöntemiyle 30 saniyelik ses kaydına bakarak konuşan kişinin temel kişiliğini, sevdiklerini, sevmediklerini ve gelişimsel bir bozukluğu olup olmadığını söylemenin mümkün olduğunu belirtiyorlar.

Dünyanın Akademik Bilgisi Slovenya'ya Göç Ediyor

FZ

Ekim ayında MIT (Massachusetts Institute of Technology) elindeki tüm eğitsel video içeriğini meşhur VideoLectures.NET web sitesine taşıdı. Son birkaç sene içerisinde muazzam atılım yapan, mühendislik ve bilim dünyasının YouTube'u ve daha fazlası olma yolunda ilerleyen sitenin başarıları bununla sınırlı değil elbette.

Türkiye'den Avrupa'ya Lazer Teknolojisi

FZ

Türkiyeli bilim adamlarının geliştirdiği nanoteknoloji ürünü hassas fiber lazer, Avrupa’nın en yüksek bütçeli projelerinden birisi olan "X Işını Kaynağı Projesi"nde kullanılacak.

Şempanzelerin Kısa Erimli Görsel Hafızası İnsanlarınkinden Üstün

FZ

Yapılan yeni bir araştırma, şempanzelerin görsel hafızasının insanlarınkinden çok daha üstün olduğunu ortaya koydu.

Tetsuro Matsuzawa'nın yürüttüğü araştırmada, genç şempanzelerin performansı üniversite öğrencilerini geride bıraktı.

Araştırma kapsamında bir ekran üzerinde rakamların nerede olduğunu ve sıralarını hatırlamak üzerine çalışmalar yapıldı.

Şaşırtıcı videoyu izlemek için devam edin: