Bilgisayar İşinden Kaça Para Kazanıyorsunuz?

0
FZ
Şuradaki Joel tartışma adresinde Salaries - what do you get? başlıklı bir araştırma mevcut.

ABD, AB'den, Avustralya, Hindistan gibi yerlerden yazan bilgisiyarcılar, aldıkları eğitim, sektördeki deneyimleri ve bunun sonucunda aldıkları maaşları belirtmişler. Yıllık maaşlar 270,000$ ile 25.000$ arasında değişiyor gibi görünüyor.

Acaba Türkiye'nin bilgi işlem sektöründeki manzara nasıldır?

Görüşler

0
bm
Boyle arastirma mi olurmus? Kimlerin net kimlerin brut konustugu bile ortada degil. Diger ulkeleri bilmiyorum ama ABD icin genel kazanc degil de maas listeleri var, bolge ve islere gore suradan bakabilirsiniz (bu yabancilara is verirken kullanilan veriler icin, ucretler brut).
0
FZ


Net brüt mevzusu açılınca aklıma şu geldi: Net brüt hesapları.... ;-)
0
sempsteen
Dice: bir zamanlar bu tur istatistikleri arastirirken buldugum ve yararlandigim bir site.
0
rainstorm
bilgisayar programcılığı mezunuyım.eylülde işletme fakiültesini bitireceğim.askerlik problemi nedeniyle (yada ben öle kandırıyorum kendimi) denizlide 400 ytl maaş alıyorum.win2k3 ve *nix sistem yöneticiliği yapan bir bilgi işlemciyim.evliyim.koltuklarından korkan bilgi işlem sorumluları (bi haltta bilseler canım yanmayacak ve ek olarak koltukta gözüm yok aldığım paraya bakıyorum) ve bilgisiz patron-yöneticiler nedeniyle vede askerliğim nedeniyle bu durumdayım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tanrı ile Larry Ellison Arasındaki Fark Nedir?

FZ

ABD’deki Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden iki araştırmacı, 105 teknoloji ve yazılım şirketinin patronunu "narsist" olup olmadıklarını anlamak için inceledi. Sonuçta ortaya bir liste çıktı. Liste gizli tutuluyor. Herkesin aklına Oracle’ın patronu Larry Ellison geliyor. Ancak "Economist"e göre, listenin birinci sırasında o değil başka bir CEO var. Şimdi herkes bu listeyi merak ediyor.

Bilişim sektöründe tırpan

sundance

Bilişim sektöründe işten çıkartılan çıkartılana. Krizde olduğunu duymaktan gına gelen ülkemiz bir yana, Internet`in devleri sayılan Yahoo ve Amazon gibi firmalar bile binlerle ifade edilen sayılarda çalışanı işten çıkartıyorlar.

İxir, Rumeli Net, E-kolay gibi güzide :) servis sağlayıcılarımızın yaptığı kıyımlar ise zaten herkesin malumu.

Sadece merak ediyorum, $300-$500 maaş alan ve kendisine söylenenleri yapan binlerce çalışanlar yerine, $5000-$10000 aralığında maaş alıp, direkt olarak ölü projeleri kovalayan onlarca yönetici işten çıkartılsa daha iyi tasarruf yapılmış olmaz mı ?

1 YTL = 1.000.000 TL? Ne Yazık Ki Bu Kadar Basit Değil!

FZ

Abone olduğum bilişsel bilim (cognitive science) e-posta listelerinden birinde okuduğum enteresan bir e-postayı paylaşmak istiyorum. Gönderen kişi Ulaş Başar Gezgin, Canterbury University'de ve ODTÜ'de bilişsel bilim doktorası yapan bir araştırmacı. Söz konusu yazı yayınlanmak üzere olan bir makalenin ana temasını yansıtıyor ve özet niteliğinde.

YTL'ye geçişin psikolojik olarak basit bir matematiksel eşitlikten çok farklı olduğuna dair bazı deney verileri mevcut ve şaşırtıcı sonuçlar söz konusu...

Sıkardı Zaten :)

sundance

Yahoo, geçen hafta düştüğü ekonomik krizden kurtulmak için, dünyanın en büyük portali diye geçen Yahoo.com`da pornografik materyalin satılmasına imkan tanıyacağını açıklamıştı.

Bu kadar cesur bir açıklama, Yahoo`nun geniş kullanıcı kitlesi üzerinde ne gibi bir etki yapar diye düşünürken, protestolar, rahatsızlıklar yavaş yavaş gelmeye başladı.

Internet`de hükümet gibi değil ki, protesto geldi mi gözardı edesiniz, Yahoo`da geçen Cuma bu kararını bir daha masaya getirmemek üzere geri çektiğini açıkladı.

Özgür Yazılım Ekonomisi

anonim

Bu araştırma özellikle son on senede gelişimi hız kazanan ve kullanım alanı genişleyen özgür yazılımların ekonomik boyutu hakkındadır. Özgür yazılımlar; mikro ve makro ölçüde incelenmiştir.

Mikro ölçüde özgür yazılım üretiminin ve kullanımının firmalar üzerindeki ekonomik etkileri araştırılmıştır...