Bilgisayar Mühendisliği Dergisi

0
FZ
Bilgisayar mühendisliği ile ilgili güzel ve detaylı makaleleri barındıran derginin internet sitesine bir göz atmakta fayda var.

Kısaca bir göz atışta ilgi çeken ve güncel makaleler: Netfilter-1, COSEML, UML ile yazılım modellemesi, yapay zekâ, vs.

İlgili Yazılar

Knoppix Rehberi

yuxel

Knoppix'e yeni başlayanlar için bir rehber : Knowing Knoppix.

GNU/Linux'un ne olduğundan, Knoppix'in ne olduğuna; açılış parametrelerinden, KDE'ye; yerel ağ kurulumundan, yazdırma işlemlerine kadar pek çok konuyu basit bir dille anlatan faydalı bir eser.

Editörün Notu: Knoppix ile ne kadar acayip şeylerin yapılabileceğini merak edenlere iki adres daha: Knoppix Hacks ve True Stories of Knoppix Rescues

Bilgi İşlem Tasarım Kalıpları

anonim

Tasarım Kalıpları (Design Patterns) adı verilen akım, özellikle bilgi işlem yazılımcıları tarafından son yıllarda çok ilgi görmüştür. Bir tasarım kalıbı basit bir açıklama ile bir nevi reçetedir. Bu reçete, sürekli karşımıza çıkan bir sorun tipine karşı bulunmuş, gene sürekli verilmiş olan ve işe yarar bulunmuş bir çözümdür.

Yazının devamı için buraya tıklayın.

Java İle Etiket Yazmak

anonim

Java JSP'nin ve Servlet standartının önemli özelliklerinden biri, programcılara kendi etiketlerini yazmasına izin vermesidir.


İsteğe uyarlanmış etiket (custom tag) denilen bu kavramı bir örnek kullanarak açıklıyoruz.

Küçük mucidin el kitabı :)

conan

Siz de benim gibi evde bulduğunuz herhangi bir maddeden işe yarar (ya da yaramaz) şeyler yaratmayı sever misiniz bilemeyecegim. Ama sanırım ben bu dünyada varsam, benim gibilerinin de olması muhtemel.

İşte bu tip seyleri yaparken karşılaştığım şeyleri paylaşmak istedim bir anda sizlerle. Ama öncelikle sanırım konuyu biraz daha açmalıyım.

Dopdolu ve Türkçe GNU/Linux Dergisi

FZ

LinuxFocus'un ilk sayısı Kasım 1997´de çıktı. LinuxFocus, İngilizce konuşulmayan ülkerdeki Linux hayranlarının elinde, Linux ile ilgili yazılı kaynakların ve onlar için desteğinin pek olmadığının anlaşılması üzere, Miguel Angel Sepulveda ve arkadaşları tarafından başlatılmıştır.

Derginin Kasım -Aralık 2003 sayısındaki konulardan birkaç örnek vermek gerekirse: GIMP: Kendi fırçalarınızı oluşturun, Blender ile 3D: Bir oda dolusu oyuncak, Çokluişlem programlama - Mesaj kuyrukları (3), Linux ile sıcaklık izleme