Bilgisayarlar ve Ses Tanımada Gelinen Son Nokta

0
FZ
SRI International'dan Kemal Sönmez 20 Aralık 2006'da yani öbür gün Boğaziçi Elektrik Elektronik Mühendisliği binasındaki "EE Lounge"da saat 15:00 - 16:30 arasında konuşma ve konuşmacı tanıma konusunda bir seminer verecek. Konuşmanın İngilizce özeti haberin devamındadır...

TalkPrinting: Using Advanced and Stylistic Features for Speaker ID

Abstract:

Speaker recognition has seen significant new developments in recent years, as reflected by the performance of the systems at the NIST Speaker Recognition Evaluations (SRE) of the past few years. In this talk, I will give a brief overview of the current state-of-the-art then describe our approach, /TalkPrinting/, that involves a rich stylistic representation in addition to several novel acoustic ones. SRI's /TalkPrinting/ systems has been the top performing system in 2004 and 2005 at NIST SREs. It involves seven subsystems that account for speaker variation at different scales. I will introduce each system and also talk about system combination and describe statistical techniques for measuring and optimizing the final performance. Time permitting, I will also briefly show SRI-Speaker Recognition Dashboard, a SRE system browser that highlights how combination of stylistic and acoustic features helps by displaying intermediate features and models as well as the final scoring in a verification system.

Short Bio:

Kemal Sönmez received his Ph.D.in Electrical Engineering from the University of Maryland College Park in 1998. He joined the Speech Technology and Research (STAR) Laboratory of SRI International (former Stanford Research Institute) in 1996 and has been a senior research engineer at SRI since 2001. He has been PI or key technical member on several speech and speaker recognition, and biocomputation programs, including DARPA programs ROAR, EARS, GALE, BioCOMP, and NSF program KDD, as well as, more recently, several NIH funded projects in computational biology. He was a member of the Institute for Mathematics and its Applications (IMA) Fall 2000 Workshop on Mathematical Foundations of Speech Processing and Recognition at the University of Minnesota, a visiting research scholar at the Division of Applied Mathematics and Center for Computational Molecular Biology at Brown University in Providence during the Spring 2004 semester, and a senior member of the landmark based speech recognition team at the 2004 Center for Language and Speech Processing summer workshop at Johns Hopkins University in Baltimore. In addition to topics in speech and language processing, his research interests include statistical modeling of evolution in genomic sequences, signal transduction models, discovery of orphan GPCR ligands, pathway models, and building integrated models for systems biology. He was the proposal manager and a system architect for SRI-UC Berkeley consortium for BioSPICE, an open source systems biology platform supported by DARPA and managed by SRI.

Görüşler

0
fayntom
Kaç kişiyi misafir etmeyi düşünüyorsunuz acaba o salonda ?
0
Tarık
Toplantı siz iletinizi göndermeden bir gün önce bitmiş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux ile İnsanlığa Yardım: BOINC

anonim

SETI sistemini hepimiz hatırlarız: Boşta duran bilgisayarlara ekran koruyucu olarak kurulup, bilgisayar işlemcilerinin boş zamanını uzaydan gelen radyo sinyallerini işlemek için başkasına vakfettiğimiz bir sistem idi SETI. Fakat bilgisayarınızın atıl zamanınız ile dünyaya yardım etmek için tek proje SETI değil, hatta BOINC altayapısı ile Windows ya da GNU/Linux makinanınızı dünyada hesap gücüne ihtiyaç duyan bir bilimsel projenin hesap kümesine dahil etmeniz mümkün. Nasıl projeler mi var?

Internette Arama Yapmak Beyninize İyi Gelebilir

FZ

Pek çok çalışmadaki bulgulara göre zihninizi zorlayan bilişsel görevler beyninizin o işe kanalize olması ile kalmıyor, aynı zamanda beyninizin o göreve tepki verme şeklini de değiştiriyor. Zorlu zihinsel görevlerden ötürü beynin daha çok meşgul edilmesinin beyni hasarlara karşı korumanın yanısıra yaşlanmanın da olumsuz etkilerine karşı koruduğu düşünülüyor.

Işık hızı kontrol altında

melitical

Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) 'dan bir grup araştırmacı ışık hızını yavaşlatıp hızlandırmayı başardı. Bunun, yüksek performansta mikrodalga sinyallerinin oluşturulması, yeni nesil kablosuz iletişim uygulamaları ve uydular arası veri transferleri gibi uygulamalarda kullanılması bekleniyor. Özellikle, Amerikan İleri Savunma Araştırmaları Merkezinin (DARPA) ışık hızını yavaşlatmakla ilgili araştırmalara yüksek miktarlarda para aktardığı biliniyor.
www.scienceblog.com

Bilim Tarihi Araştırmaları Çıktı

anonim

Merhaba,

Bir süre önce hazırlıklarını duyurduğumuz üç aylık bilim tarihi dergisi, "Bilim Tarihi Araştırmaları", "Başlarken" sayısı ile okurlarıyla buluşmak üzere hazır…

2005 yılı Einstein'ın "Özel Görelilik Teorisi"nin 100. yılı olması nedeniyle Dünya Fizik Yılı ilan edildi. "Başlarken" diyen bir bilim tarihi dergisinin bu başlığı es geçmesi mümkün değildi ve "Einstein" dosyamız da bu şartlarda doğdu.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Bilim Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Yavuz Unat ve Dr. Ayten Aydın Koç tarafından hazırlanan"Einstein Kronolojisi" hem Einstein'ın yaşamının önemli dönüm noktalarına işaret ediyor hem de Einstein araştırmacıları için bir kaynak olma özelliği taşıyor. Derginin diğer konularına gelince:

Bilim Teknik´den haberler -4- Hava Yastıklı Disk

anonim

IBM firmasının geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde yeni IBM Thinkpad notebook bilgisayarların sabit diskleri.arabalardaki hava yastıklarına benzer bir mekanizmaile darbelere karşı korunuyor.IBM Aktif Koruma Sistemi (Active Protection System) adlı güvenlik teknolojisi,ilk olarak yeni ThinkPad R50 ve T41 modellerinde kullanılmayabaşlandı.Bu teknoloji bilgisayarın anakartı üzerinde bulunan küçük bir işlemciye dayanıyor.İşlemci düşme ve çarpma sırasında hareketi anında algılıyor ve Disk'in okuma-yazma kafasını geçici olarak yuvasına park ediyor.
Kaynak: Cumhuriyet gazetesinin 15/11/2003 tarihli Bilim Teknik Eki