Bill Gates'e Açık Protesto

0
meddah
Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
parsifal
Bakın geçen sene FM'de hangi haber yayınlanmış.
0
towsonu2003
Kim demis Cin komunist diye? Konusmayi protesto ede ede bir kisi etmis. Neyse, hic yoktan iyidir...
0
sametc
Zaman gazetesindeki habere dikkat ettinizmi: " 'bedava yazılım' isteyenlerce protesto edildi."
0
FZ
Belki kendileri de "bedava" yazılım kullandıklarındandır :) Ne kullanıyorlardı, FreeBSD? BedavaBSD? :)
0
anonim
çinin komünist olabilmesi için hala yönetimdeki insanlardan monarşik düşünceyi atması lazım biz burdan güzel güzel izliyoruz çinin komünist liğini ama kendi halkı nasıl tepki veriyor bilmiyoruz . :) her neyse dağıtmayalım. çinin şu an ki devlet yapısı ve yönetim biçibimi olduğu halde; bir kişinin bile, çin cumhurbaşkanının bill gates in evini ziyaret ettiği halde protesto edebilmesi büyük cesaret. belkide bazı sivri zekalılar ortamı yoklamak amaçlı saf birinin eline tutuşturup salmışlardır içeri kim bilir. çin falan değilde şu resimler şahane micro$$$oft ve chinux
0
anonim
ayrıca şunu da hemen burada dile getirelimde bill gates in çin ziyaretinin ve orda elde kalan malları satmaya çalışmasının amacı iki yılı aşkın süredir tamamlanması beklenen bi proje olan 100$ a laptop XO'nun hayata geçmesi ve bu yaz üretime başlaması diye düşünüyorum ve bu konudada ısrarlıyım çünkü çin dünyanın üçte birine sahip şu anda. Diğer linkler: laptop.org ve wiki.laptop
0
anonim
Kaba bir hareket olmus. Bunun gibi bir cok insan "acik kaynak - kapali kaynak" tartismasini "fenerbostan - gassaray" tartismasi gibi goruyor.

Bu tur kaba hareketler toplumun gozunde acik kaynak hareketinin liseli terbiyesiz cocuklarca savunuldugu tezini guclendiriyor. ki bu fanboy'lar cogunlukta oldukca haklilar da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Süperbilgisayar dünyasına giriyor

tongucyumruk

News.com'ta yayınlanan habere göre Microsoft şimdi de dağıtık sistemler ve süperbilgisayarlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şu an Linux'un baskın olduğu alanlardan biri olan süperbilgisayar sistemlerinde Windows'un ne kadar tutunabileceği ise merak konusu.

Son olarak News.com'daki haberin orjinal metninden bir alıntı:

Microsoft hopes that its new Windows version will make it easy to manage clusters and to develop software for them. It also promises "a secure...platform with high performance and low total cost of ownership."

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!

Microsoft Tuvalet İşine Tam Olarak Girmemiş ;-)

FZ

Microsoft Corp. 30 Nisan tarihinde İngiltere'deki MSN Internet departmanı tarafından duyurusu yapılan "iLoo" kod isimli Internet bağlantılı portatif tuvalet projesinin gerçek olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü akşama doğru bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü Bridgitt Arnold, "Bu iLoo duyurusu İngiltere ofisimiz tarafından yapılmıştır ve Microsoft resmi açıklaması değildir, ortaya çıkan karışıklıktan ve varsa rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz," dedi.

Bu sahte duyuru The Wall Street Journal gazetesinde, Associated Press ve Reuters haber ajanslarında geniş yer tutmuştu.

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.