Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

0
sundance
Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.

Görüşler

0
yilmaz
kai-fu lee ile ms arasında bir anlaşma varmış bu anlaşmaya gore ms den ayrıldıktan ancak 1 yıl sonra aynı işi yapan baika bir kuruluşa geçebilirmiş. buyüzden ms google dava etmiş vs vs vs vs
0
bahadirkandemir
G: Tazminat mı?
MS: Evet, $1.000.000
G: Buyrun (Para dolu çanta masaya konur)
MS: ........
0
FZ
MS tarzı! ;-) AB bilmemne komisyonu bunlara tantana ettiğinde ve 100.000.000 $ mı € mu ne ile cezalandırdığında MS'nin tepkisi benzerdi, üff tamam tamam çok tantana edip basını üşüştürmeyin, alın size 100.000.000 bir daha bize bunlarla gelmeyin!

0
bm
O kadar kolay degil, bunu yaptigi dakika (yani mucadele etmeyip karsisindakine maliyet yaratmadan kolayca para verdiginde) dava eden cok olur. O miktar nakti olan bir kurulus zaten otomatik olarak legal yamyamlik hedefi oluyor, oyle davranamazlar. (bu sezildigi dakika dava edecekler arasinda 'bizim paramizi korumuyorsunuz' diyecek kucuk hissederlar da var bu arada.)
0
yilmaz
MS parayı son gün ödedi. Son gün ödemesinin nedenide "bozuk yokmuş avrupada" ondanmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

crematorium

Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Microsoft ve Mavi Şapkalılar

o_ozardic

Fazlamesai tartışmalarımızın vazgeçilmez aktörü Microsoft, hacker'lara dair düşüncelerini değiştirmişe benziyor.

Microsoft, bir süre önce aldığı karar ile Blue Hat adını verdiği güvenlik birfingleri etkinliğine ev sahipliği yapmakta. Bunların üçüncü ve en sonuncusu geçtiğimiz haftalarda yapılmış: Third 'Blue Hat' hacker event at Microsoft

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm