BIOS Logosunu Değiştirelim

0
FZ
Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

Görüşler

0
crematorium
Yardımların için teşekkürler FZ!.. ;-)
0
anonim
arkadaşlar,
tawsiyem bu işlemi yapmadan önce anakartınızın üreticisinin web sitesine gidin ve bios güncelleme zımbırtılarını indirin
bir bootdisk yaratın.
böyle şeyler bazen problem çıkartıyor(nitekim benim intel boardda olduğu gibi)
bi problem çıkarsa jumperlardan recovery e alın
5-10 dakka açık kaldıktan sonra kapatıp bootdisk le açın.

sevgiler,
kaya
0
tongucyumruk
Peki bu iş li,nux altında nasıl yapılır? Araştırma vakti...
0
crematorium
O da geliyor ty, çaktırma ;-)
0
crematorium
Bu işin linux altında nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler! Aşağıda ki adreste gerekli bilgileri bulabilirler, denemediğim şeyi yazmak işime gelmedi doğrusu... ;-)

  • http://www.geggus.net/sven/linux-bootlogo.html
  • 0
    FZ
    Haftalarca benim `itina ile baş eti yeme´ operasyonuma maruz kalıp (sundance de ne demek istediğimi iyi bilir ;-) en nihayetinde bu güzel makaleyi hazırlayıp bana yollayan dostuma teşekkür ediyor ve büyük bir sansasyon yaratacak diğer makalesini de sabırsızlıkla beklediğimi belirtiyorum ;-)

    Bu arada açılıştaki o sıkıcı EPA logosu yerine nasıl güzel ve şirin bir Penguen oturtabileceğimize dair verdiği ekstra bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.
    0
    crematorium
    Rica ve minnet!.. ;-)
    0
    FZ
    Hazır BIOS kurcalama konusu açılmışken BIOS´a işletim sistemi yükleme ve bunun getireceği açılımlar başlıklı tartışma ilginizi çekecektir sanırım.
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Bilgisayar Dilleri Kıyaslaması

    FZ

    The Great Computer Language Shootout şimdiye dek gördüğüm en detaylı programlama dilleri kıyaslaması!

    Siteye girdiğinizde 30 programlama dilinin, 25 farklı test (benchmark) üzerinden değerlendirildiğini görebilirsiniz. Ancak bu muazzam site basit bir kıyaslamanın ötesinde işlevsellik sunuyor.

    Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

    FZ

    Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

    Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.

    `Hacker´lar ve Ressamlar

    FZ

    LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

    Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

    Egzotik Programlama Araçları Yaygınlaşıyor

    FZ

    TDK sözlüğüne göre "egzotik" kelimesinin anlamı: "Uzak, yabancı ülkelerle ilgili, bu ülkelerden getirilmiş, yabancıl." Bir çoğumuz için yapay sinir ağları, genetik programlama, Common Lisp, PROLOG gibi güçlü teknolojiler "günlük" programlama deneyimlerinin ötesindeki karanlık ve gizemli alanlar, uzak diyarlar. eWeek'e göre ise bu durum hızla değişiyor.

    Dillo 0.6.5

    m1a2

    200 KB civarı kilosuyla çok işler yapabilen minik browser`ınız yeni sürümüyle karşınızda. Sun Sparc`tan iPAQ`e kadar bir çok platform`da çalışan Dillo`nun Fazlamesai`nin yorum alanlarında kaybolmaması için yeni sürümü de fırsat bilerek şöyle bir vitrine koymak güzel olur diye düşündük. Hemen şuradan indirip, derleyelim ve deneyelim. Bu işlem için harcayacağımız vakit ayrıntılı bir tanıtımı okumaya ayrılacak süreden daha kısa olacaktır kanaatimizce ;) Yeni sürümün flash özelliğini belirtelim ama. 0.6.5 çerez (cookie) desteğiyle geliyor ve tabii olmazsa olmaz bugfix`lerle.